Zoek de zon op in oktober

Wie zegt dat je altijd per se in het hoogseizoen op vakantie zou moeten gaan? In oktober zijn er net zo goed veel bestemmingen waar je een leuke vakantie kunt houden. Bovendien is het goedkoper om in oktober op een zonvakantie te gaan, dan in juli of augustus. Heb je daarom in oktober de tijd om er even tussen uit te gaan, maak dan gebruik van deze mogelijkheid en bekijk wat voor jou een geschikte bestemming is!

In Nederland is het in oktober gemiddeld gezien slechts 10 graden Celsius. In Curaçao schijnt de zon echter nog volop en kun je met 30 graden nog eens lekker op het strand genieten van alle rust. En wat te denken van de Canarische Eilanden of Turkije? Ook hier kun je blijven genieten met een prachtige zonvakantie, het kan in deze landen ook nog gemakkelijk 30 graden worden, een temperatuur die ook zeer geschikt is om op het strand te liggen.

Zon in de maand oktober

De meeste mensen gaan tijdens de zomerperiode op vakantie. Maar eigenlijk is dat best onlogisch. In de zomer is het in Nederland namelijk het warmst van het hele jaar, dus waarom zou je dan je eigen land juist verlaten? Het antwoord is even kort als gemakkelijk: omdat iedereen er graag even tussenuit gaat. Misschien kun je wel een paar keer per jaar op vakantie gaan en ga je in oktober wel weer. Maar mogelijkerwijs behoort dit bij jou ook wel niet tot op opties. Bedenk dan eens dat je ook in de warmste periode van het jaar thuis kunt blijven, om het land te verlaten wanneer het wat minder warm is thuis.

En dat is in de maand oktober meestal het geval, de herfst is aangebroken, de bladeren aan de bomen zijn vaak alweer bruin van kleur en iedereen kent de donkere, regenachtige ochtenden met veel sluierbewolking. Dan is het toch fijner om in deze maand aan het strand te liggen in een zuidelijk land, waar de zon nog wel schijnt en waar je ’s avonds nog buiten op het terras kunt zitten met een cocktail. Waar je even niet hoeft te denken aan motregen van Nederland en waar je je winterjas zeker niet nodig zult hebben!

Zonvakantie in Europa

Ook voor de vakantievierders die een zonvakantie in Europa prefereren, is er genoeg keuze in oktober. De zuidelijke landen van Europa bieden nog steeds perfecte bestemmingen voor een overheerlijke vakantie naar de zon. Ga bijvoorbeeld naar landen als Spanje, Portugal of Griekenland en kom erachter dat je daar nog steeds in de zee kunt zwemmen. Op de terrasjes aan het strand is het nog steeds gezellig druk, maar niet meer zo roerig als in het hoogseizoen. Je hebt dus ook nog eens meer ruimte voor jezelf en hoeft dus niet lang op zoek te gaan naar een plek voor bijvoorbeeld vier personen in een restaurant. Wie in oktober op zonvakantie gaat, kiest dus voor zichzelf en niet voor de massa.