Vakantie aan de Turkse riviéra

De Turkse riviéra is razend populair bij Nederlandse toeristen, deze mooie kustlijn die loopt vanaf Marmaris-Antalya tot voorbij Alanya. Hier treft u de meest luxe accommodaties aan die nagenoeg allemaal boekbaar zijn met complete verzorging, Nederlanders zijn er verzot op. Turkije is een populair vakantieland dat hoog in de top 10 van meest bezochte bestemmingen staat. Aan de Turkse Riviera huisvesten de mooiste hotels en resorts waar u onbezorgd en onbeperkt kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Er zijn ontzettend veel mooie historische badplaatsen gelegen aan de Turkse Riviera, de populairste badplaatsen zijn Alanya, Side, Lara, Antalya, Belek en Kemer. Er komen ook steeds meer nieuwe badplaatsen bij. Dit jaar verwacht het Turks toeristisch bureau dat het aantal buitenlandse bezoekers oploopt tot 54 miljoen en dat betekent kassa voor de staatskas. Het toerisme levert de Republiek Turkije in totaal ongeveer 40 miljard euro op. Met deze verdiensten zal Turkije investeringen doen in het land en natuurlijk in de toeristische sector want ze weten in Turkije dat de rek er nog lang niet uit is.

Het hele jaar door vakantie

Het voordeel van een vakantie in Turkije is dat u een vakantie kunt boeken in het voor-, hoofd- en naseizoen. Turkije heeft een heerlijk klimaat, langs de kusten heerst een mediterraan ofwel een zeeklimaat, wat betekent dat de winters mild zijn, warme zomers en er weinig neerslag valt in de zomermaanden. De Turkse Riviera wordt druk bezocht in het voor-, hoofd- en naseizoen, maar er moet rekening gehouden worden dat de temperatuur in het hoofdseizoen kan oplopen tot 40 graden Celsius. Het voor- en naseizoen zijn wat dat betreft aangenamer qua temperatuur, maar de kans op neerslag is dan ook aanzienlijk groter.

Een hele vakantie lekker lang luieren en op je wenken bediend worden is niet voor iedereen weggelegd. De Turkse Riviera heeft ook indrukwekkende bezienswaardigheden, markten en sfeervolle centra. Veel badplaatsen hebben bezienswaardigheden, maar ook buiten de badplaatsen zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden in alle categorieën te bezoeken. In de buurt van Manavgat een stad ten oosten van Side zijn bijzonder mooie watervallen en ook het grootste stuwmeer van Turkije, genaamd The Green Canyon. Deze bezienswaardigheden moet u gezien hebben, net als de badplaats Side, deze stad is een en al bezienswaardigheid, met de archeologische opgravingen van het antieke Side.

All inclusive vakantie

Wilt u liever niets ondernemen tijdens de vakantie in Turkije, dan zit u helemaal op je plek in een all inclusive accommodatie. U kunt in de meeste hotels en resorts de hele dag door genieten van eten en drinken, maar ook van animatie. De hotels en resorts aan de Turkse riviéra zijn ontzettend ruim opgezet en hebben een mooi en groot zwembad en wat we steeds vaker terug zien bij de accommodaties is de aanwezigheid van een Aquapark. Jong en oud kan zich de hele dag vermaken op het complex van de accommodaties.

De accommodaties aan de Turkse riviéra bieden de all inclusieve formule aan tijdens het verblijf, maar er zitten verschillen in de all inclusive formule. Er bestaan twee soorten verblijven in Turkije namelijk de standaard en de ultra all in formule. Bij de standaard formule is het mogelijk dat niet alles bij de prijs zit inbegrepen, bijvoorbeeld het à-la-carterestaurant en de drankjes na een bepaald tijdstip. De ultra formule is de uitgebreide versie van de standaard en bij deze accommodaties zijn drankjes 24 uur per dag verkrijgbaar (zoals vermeld in de voorwaarden) en kunt u ook eten in het à-la-carterestaurant.