Bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is een bekend vakantieland met een groot aantal aan bezienswaardigheden, maar welke bezienswaardigheden mag u niet missen als u op vakantie bent? In dit artikel vindt u onze aanraders voor een rondreis. Iedere reiziger is op zijn plek is het mooie Turkije. Het land biedt een rijkdom aan bezienswaardigheden. Van de fraaie skyline van Istanbul naar de Romeinse ruïnes langs de westelijke en zuidelijke Turkse kust, van wonderschone stranden aan de Turkse riviéra naar de mistige bergen in het binnenland. Turkije heeft enorm veel te bieden al wordt dit lang niet door iedereen erkent, simpelweg om het feit dat ze het land alleen maar kennen van de grootschalige accommodaties.

Toeristische attracties

Met zo veel bezienswaardigheden is het niet meer dan logisch dat Turkije in de top tien van populairste bestemmingen ter wereld staat. Er zijn ontzettend veel grote toeristische plaatsen in Turkije, vandaar dat we een top vijf hebben samengesteld met de mooiste bezienswaardigheden. Als je een vakantie boekt naar Turkije is onze lijst het overwegen waard en u zou ongetwijfeld genieten van een geweldige vakantie in Turkije.

Pamukkale

In het Turkse betekent Pamukkale “kasteel van katoen” en het is een natuurfenomeen in Turkije. De Pamukkale zijn beroemd om hun witte terrassen. De witte terrassen zijn gemaakt van kalksteen, een gesteente dat gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat onverzadigd water uit warmwaterbronnen. Mensen hebben duizenden jaren gebaden in de Pamukkale, maar door de enorme stroom van toeristen werd het proces van kalkvorming aangetast. Gelukkig heeft men besloten om de nieuwe terrassen aan te leggen waar mensen in kunnen baden, bezoekers moeten bij de aankomst van het pad de schoenen uit trekken om ervoor te zorgen dat er geen slijtage meer plaatsvindt. De oudheidkundige Griekse stad Hierapolis werd gebouwd op de top van de hete bronnen door de koningen van Pergamon. De ruïnes van de baden, de tempels en andere Griekse monumenten zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Romeinse theater van Aspendos

Aspendos is een antieke Grieks-Romeinse stad, gelegen iets uit de kust van Antalya en Side. Deze antieke Grieks-Romeinse stad heeft prachtige oude theaters uit de oudheid. Het Romeinse theater van Aspendos werd gebouwd in het jaar 155 tijdens het bewind van de Romeinse keizer Marcus Aurelius. Het aantal toeschouwers dat plaats kon nemen in het theather van Aspendos was destijds tussen de 15.000 en 20.000. Het theater doet geen dienst meer voor concerten en toneelstukken, dit heeft te maken met de aangerichte schade in dit mooie oude theater. Alle marmeren zuilen en beelden zijn uit het theater verdwenen, maar het is oprecht een must see tijdens je vakantie in Turkije.

Blauwe Moskee (Sultan Ahmetmoskee)

Met zijn zes minaretten en prachtige architectuur maakt de Sultan Ahmet of Blauwe Moskee in Istanbul indruk. De naam Blauwe Moskee heeft het te danken aan de vele blauwe tegeltjes die gebruikt zijn aan de binnenkant van de Moskee, aan de buitenkant oogt de moskee grauw en grijs. De Blauwe Moskee is nog steeds in gebruik, maar het is wel uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Istanbul. Het werd gebouwd tussen 1609 en 1616 en net als bijna alle moskeeën heeft het de naam gekregen van de stichter, in dit geval Sultan Ahmet.

Efeze

Efeze is een prachtig ruïne dat ook een grote en rijke stad was. Efeze staat bekend als een van de mooiste ruïnes in de Westerse wereld, er zijn opgravingen uit 1100 voor christus zoals: de tempel van Artemis en de bibliotheek van Celsus.

Pergamon

Pergamon is de stad waar u moet zijn voor prachtige bezienswaardigheden en cultuur, er zijn diverse monumentale tempels, theaters en fonteinen. Pergamon beschikt over een zeer rijke geschiedenis, het is zeker een aanrader om deze stad te ontdekken met een gids.