Tunesië

Tunesië is een klein land in het noorden van Afrika, ongeveer 5 keer zo groot dan Nederland, het ligt aan de Middellandse Zee wat een heerlijke zonvakantie waarborgt. De kust heeft een lengte van 1200 kilometer en is voorzien van mooie zandstranden. Bekende badplaatsen zijn; Port El Kantaoui, Sousse, Hammamet, Monastir, Mahdia, en het palmeiland Djerba. De temperaturen aan de kust zijn bijzonder aangenaam, in de zomer schommelen de temperaturen tussen de 28 en 34 graden. In het zuiden van het land wordt het een stuk warmer en kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden, dit onder invloed van de Sahara die hier begint.

Vakantie in Tunesië

Een vakantie in Tunesië staat in het teken van zon, zee en strand, maar daarnaast heeft het land ook een rijke cultuur. Tijdens uw zonvakantie kunt u geweldige steden met prachtige moskeeën en authentieke marktjes bezoeken.

Het land heeft zich laatste tijd in rap tempo toeristisch ontwikkelend, de schitterende hotels en resorts zijn daar een voorbeeld van. Maar even buiten het toeristisch gebied ziet u duidelijk dat men in een andere wereld leeft dan wij gewend zijn, de oosterse marken met zijn vele geurige kruidende laten zien dat het leven zich hier nog veel op staat afspeelt. Vergeet wanneer u aankopen doet in een van de kleine winkeltjes niet om af te dingen, dat is een onderdeel van het leven dat gerespecteerd moet worden.

Waarom kiezen voor Tunesië?

  • Tunesië is rijk aan vele witte poederstranden met schitterend helderblauw water.
  • Maak kennis met de typische witte huisjes met blauwe deuren in Arabische stijl.
  • Tunesië heeft prachtige badplaatsen waar het westerse comfort, de Arabische mystiek en cultuur samenkomen.

Tunesië een voordelige zonbestemming

Een zonvakantie in Tunesië wordt vaak geboekt in de schitterende resorts direct aan de Middellandse Zee liggen. Tunesische badplaatsen beschikken verder over een groot aantal luxe all inclusieve hotels, aangename kleine hotels en goedkope appartementen. De Tunesiër is erg vriendelijk en gastvrij.

Uitgestrekte stranden

Tunesië is een vakantieland waar het altijd zonnig is en u kunt genieten van uitgestrekte stranden en een helderblauwe zee. Beroemd zijn de vele kleurrijke marktjes waar u de mooiste sieraden voor een zacht prijsje kunt kopen. De Middellandse Zee zorgt voor de nodige verkoeling zodat de toeristen kunnen ontspannen op de brede witte stranden van het hotel of resort in een van de vele aantrekkelijke kunstplaatsen.