Thailand

Thailand is de toeristische bestemming in Zuidoost-Azië, met meer dan 14 miljoen arrivals per jaar. Het leeuwendeel van de reizigers komt aan in Bangkok, en verdeelt zich snel daarna over de berggebieden in het noorden en de stranden in het zuiden. De tweede stad van Thailand is Chiang Mai, poort naar de tempels en bergvolkeren van het noorden. Serene gouden boeddha’s en monniken in oranje gele dracht zijn alom vertegenwoordigd, van de drukste straathoek tot het stoffigste dorpje.

Vakantiegangers vinden elkaar in het bekende Pattaya en Phuket, terwijl de backpackende avonturiers zich liever terugtrekken op de kleinere eilandjes om aldaar het koraalrif te bewonderen en kokosnoten te tellen. De meest bekende en imposante locaties zijn de oostkust eilanden van Thailand, zijn Koh Samui en Koh Phangan, u kunt er heerlijk snorkelen. Waar u zich ook maar bevindt in Thailand, de magnifieke schatten van het oude Siam schitteren werkelijk overal.

Rondreizen door Thailand

Thailand is een van de uniekste landen in de wereld die u zeker een keer moet bezoeken. Rondreizen geeft volop inspiratie, de eeuwenoude geschiedenis en rijke cultuur laten u met open mond door het land trekken. Het kostte dan ook niet veel moeite om een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken tijdens zonvakanties in Thailand. Het land van de glimlach zult u verbazen en ontroeren.

Wat we niet moeten vergeten is dat Thailand ook bekend staat om zijn prachtige en adembenemende eilanden, waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand! We geven maar een klein overzicht van wat het land te bieden heeft. Een ding staat vast, een reis door Thailand is het zeer zeker de moeite waard voor een relaxte strandvakantie!

Vakantie in Thailand

  • Prachtige witte zandstranden en helderblauwe wateren in het zuiden van het land.
  • Groene bergachtige landschap in het noorden en de groene regenwouden rondom de Golf van Thailand.
  • Breng een bezoek aan de beroemde Tiger Cave Tempel, een van de bekendste tempels in Thailand.

Bekende vakantieplaatsen

Wanneer u op vakantie naar Thailand gaat mag u zeker Bangkok niet missen. De hoofdstad van het land is inspirerend en heeft veel te bieden qua cultuur en geschiedenis. Zo kun je een bezoekje brengen aan Wat Po, de oudste tempel van de stad met de gigantisch gouden Boeddha. Uiteraard slaat u de meest indrukwekkende hoogtepunten van de stad niet over, het Koninklijk Paleis. Wie nog tijd over heeft kan nog een bezoek brengen aan het levendige Chinatown, een bijzonder stukje Bangkok.

Een ander stad die u zeker niet moet overslaan tijdens de vakantie is Chiang Mai, een spirituele stad waar u met goud geklede tempels kunt bezichtigen. Ook heeft de stad leuke winkelstraatjes, goede restaurants en de beste Thai massages te bieden. Het is een levendige stad omringd door mooie groene natuur en glooiende heuvels, het woongebied van de authentieke inheemse bergstammen.

Zoover verblijf Thailand