Senegal

Bent u van plan om een zonvakantie te boeken en wilt u graag naar Afrika, maar weet u niet goed welke bestemming u moet kiezen? Dan is Senegal wellicht het land dat u zoekt. Dit land ligt aan de westkust van Afrika en grenst derhalve aan de Noord-Atlantische Oceaan. Langs de westkust vindt u tal van badplaatsen waar u heerlijk kunt zonnen aan het strand onder de palmen. Het land heeft een zonnig, tropisch klimaat. Als u van plan bent om buiten de hoofdstad Dakar te reizen, kunt u bijvoorbeeld over de rivier de Senegal varen met de boot. Deze begint in Saint-Louis en verder landinwaarts kunt u aan wal gaan in verschillende steden.

Vakantie Senegal

Na een aantal uren vliegen arriveert u waarschijnlijk in Dakar, de hoofdstad van het land. Deze stad heeft een rijke culturele geschiedenis. Daarnaast vormt het de finish van de bekende rally. In de stad kunt u aan de baai De Mermoz aan zee liggen. Of, als u meer over de inlandse kunst of geschiedenis te weten wilt komen, kunt u een tripje maken naar het Museum voor Afrikaanse kunst of met de veerboot naar het eiland Gorée afreizen. Niet te missen is het Roze Meer dat ten noorden van Senegal gelegen is. U weet niet wat u ziet. Dit meer kleurt dagelijks roze dankzij de hoge concentratie zout en rode plankton. U kunt hier lekker pootje baden als u wilt.

De uitgestrektheid van Senegal leent zich ideaal voor een rondreis. Het is immense groot. Het beste kunt u onder begeleiding door het land gaan. Enkele van de grotere steden van het land zijn Touba, handelsstad Saint-Louis, Thiès of Kaolack. In deze steden vindt u nog restanten van het authentieke Senegalese leven. Het land is bekend dankzij de export van minerale brandstoffen, de pindateelt en theecultuur. Geniet met lokale tieners van een kopje Senegalese thee of laat een lekkere pindasaus voor u koken.

Waarom kiezen voor Senegal?

  • Brede witte zandstranden met palmbomen en rieten parasols, u kunt zo de verkoelende zee inlopen.
  • De Atlantische Oceaan is erg helder en zeer geschikt voor een kennismaking met de kleurrijke onderwaterwereld.
  • Het land is bij uitstek geschikt voor een safari, Senegal telt veel wildlife parken.

Maak kennis met het leven in Senegal

Senegal heeft ook grote nationale parken die voor toeristen toegankelijk zijn in de zomer. Nationaal Park Djoudj ligt bijvoorbeeld ten noorden van Dakar en herbergt een grote pelikanenpopulatie, maar er zijn ook civetkatten, gazelles, apen, hyena’s, krokodillen en unieke Afrikaanse bomen te zien. Een ander park is het Saloum Delta National Park, ten zuiden van Dakar, dat veel mangrovebossen, rivierdelta’s en bebossing heeft. Hier zijn onder andere flamingo’s te bewonderen naast vele andere dieren.

Senegalese folklore

Op verschillende plaatsen in de steden kunt u genieten van de specifieke klanken van de djembe of ballafoon, geliefde instrumenten onder de Senegalezen. De Senegalese folklore wordt op verschillende plaatsen volop beleefd. Dit houdt nauw verband met dans, eten, muziek, rituelen en tradities. Als u meer te weten wilt komen over bepaalde inheemse stammen, en de gebruiken die zij erop na houden, kunt u het beste een gids raadplegen die u in contact kan brengen met deze volkeren. De meeste Senegalezen spreken vooral Frans, maar met Engels komt u als toerist tegenwoordig een heel eind.