Montenegro

Heeft u altijd al eens de landen in de Balkan willen verkennen? Maak dan een reis naar Montenegro. Binnen enkele uren komt u in de hoofdstad Podgorica aan per vliegtuig. In heel Montenegro kunt u volop genieten van de zon. Het zuidelijke deel heeft een mediterraan klimaat terwijl het noorden een gematigd zeeklimaat kent. Voor prachtige zandstranden kunt u het beste afreizen naar de zuidelijke kustlijn. U zult versteld staan van de kwalitatief hoogstaande stranden die er te vinden zijn. Montenegro grenst in het zuiden immers aan de Adriatische Zee, over deze zee kunt u vanuit de haven van Podrica voor een paar centen een mooie, onvergetelijke boottocht maken.

De prachtige natuur van Montenegro

Voornamelijk het noorden en oosten van Montenegro kent veel heuvellandschap met loofbomen en naaldbomen. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Durmitor en maak daar een fijne wandeling door het mooie natuurgebied waar tevens beren en wilde katten voorkomen. Ook kamperen of het huren van een chaletje is er mogelijk. In dit park kunt u bijvoorbeeld heerlijk pootje baden in het Zwarte Meer of raften in de Tara rivier. Overigens is het uitzicht wanneer u door het Taradal reist adembenemend. Verder kunt u in het Nationaal Park van Lovcen het mausoleum bezoeken van de bisschop van Montenegro.

Tijdens een zonnige dag kunt u bijvoorbeeld het orthodoxe Ostrog-klooster bezoeken dat in de buurt van de plaats Niksic ligt. Of u gaat een dag naar Ulcinj in het Zuidoostelijke puntje van het land. Deze stad heeft bijzonder stadsmuren en een historisch centrum. Afhankelijk van uw vervoermiddel (bus, trein, gehuurde auto of scooter) kunt u het land Montenegro op eigen houtje verkennen. Met de smartphone kunt u landkaarten en wegwijzers raadplegen. Of u vraagt in uw beste Engelse aan de lokale bevolking de weg.

Vakantie in Montenegro

  • Een 300 kilometer lange kuststrook met goudgele zandstranden, kristalhelder water en historische bezienswaardigheden.
  • Montenegro is een combinatie van hoge bergmassieven, schone stranden en blauwe meren en adembenemende uitzichten.
  • Breng een bezoek aan schilderachtige straatjes met prachtige culturele architectuur.

Podgorica

Podgorica is een stad met vele gezichten. De Turkse, Joegoslavische en Servische invloeden zijn in de stad nog zichtbaar. Wandel over de gezellige lange boulevards en bezoek mooie monumenten als de orthodoxe Christus-Verrijzeniskathedraal en de ruïnes van de Romaanse stad Doclea. Bezoek de grote markt waar u de authenticiteit van de stad waarlijk tot u spreekt. Traditionele gerechten, die Italiaanse en Balkaninvloeden kennen, worden daar voor u bereid. Op gezellige terrasjes kunt u bijvoorbeeld inktvis-risotto eten of u aan het plaatselijke biermerk Niksicko te goed doen.

Uitgaansleven Feestvieren kan in Podgorica in de verschillende nachtclubs die tot in de laatste uurtjes geopend zijn. Of u bezoekt voor meer entertainment en massaliteit het Sea Dance Festival in Buvda, een badplaats aan de Zuidkust waar de rotspartijen wonderschoon afsteken tegen het helderblauwe water. Eigenlijk hebben alle steden in Montenegro een eigen uitgaansleven. Het land heeft een specifieke folklore die vaak tijdens thema-avonden, met dans, drank en eten, in kroegen wordt getoond. Inclusief authentieke klederdracht en volksmuziek.