Mexico

Mexico heeft een prachtige cultuur, indrukwekkende gebouwen en mooie steden. De culturele schatten in Mexico komen uit de tijd van de Maya’s, Azteken en Tolteken. Mexico heeft ook een wonderschone natuur uiteenlopend van woestijnvlaktes tot tropische regenwouden. Verder heeft Mexico prachtige koraalriffen, paradijselijke zandstranden en een helderblauwe zee. Mexico is gelegen in het zuidelijke gedeelte van Amerika en de witte zandstranden behoren tot de mooiste van Midden-Amerika. Het is een veelzijdige vakantiebestemming waarbij de zon zich vrijwel elke dag zal laten zien.

Vakantieseizoen

De beste reistijd naar Mexico is van januari tot en met juni, hierna begint het orkaanseizoen en kan het weer verraderlijk veranderen. Toch is het van juli tot en met december ook heel goed mogelijk om een zonvakantie te boeken naar Mexico, er moet alleen rekening gehouden worden met het orkaanseizoen waarbij er korte maar hevige tropische regenbuien kunnen voorkomen. Mexico heeft vele variaties in het klimaat en dit heeft vooral te maken met de hoogte van de streek in het land. Mexico kent eigenlijk twee soorten seizoenen over een heel jaar genomen. De wintermaanden wordt gekenmerkt als het droge seizoen en de zomermaanden als het regenseizoen. Het hoogland van Mexico kent een lenteachtig klimaat en het is hier dan ook het hele jaar door heerlijk warm. Op grote hoogte kan het in Mexico nogal koud worden en dat vergeten veel mensen als ze er een dagje op uit trekken. Neem voor de zekerheid altijd een vest mee wanneer de bergen ingetrokken wordt.

Bezienswaardigheden

Mexico is een veel geboekte bestemming door toeristen omdat ze zeer geïnteresseerd zijn in de goed bewaarde tempelsteden zoals die van de Azteken, Tolteken en Maya’s. De meest bekende Maya stad is Tulum en volgens wetenschappers dateert deze stad uit de tiende eeuw. Verder is Mexico bezaaid met kleurrijke dorpen en een prachtige Spaanse architectuur. Deze oude historische bezienswaardigheden zijn niet de enige reden waarom toeristen naar dit vakantieland gaan, ook de mooie oude centra van steden spreken veel mensen aan. Daarnaast is Cancun een hele mooie stad met enorm veel grootschalige hotels en resorts.

Vakantie Mexico

  • Geniet van de prachtige stranden en het helderblauwe water van de Caribische Zee.
  • Ontdek de geschiedenis van de Maya’s, een beschaving die ook in Mexico gehuisvest was.
  • Ga duiken of snorkelen in het helderblauwe water van de de Grote Oceaan, de Golf van Mexico of de Caribische Zee.

Hagelwitte zandstranden

Mexico heeft niet alleen op het land wat te bieden qua bezienswaardigheden, ook op en onder het water is er meer dan genoeg te zien. Er zijn meerdere mogelijkheden om de onderwaterwereld van Mexico te ontdekken, namelijk door te gaan snorkelen of te gaan duiken. Zwemmen met dolfijnen behoort ook tot de mogelijkheden in een van de natuurlijk aangelegde parken. Verder op zee is er ook nog een mogelijkheid om walvishaaien te spotten en het is een ware belevenis om deze immens grote dieren te zien zwemmen.

De stranden aan de oostkust

De zandstranden aan de oostkust behoren tot de mooiste stranden van heel Midden-Amerika. De stranden van Cancun en Playa del Carmen zijn enorm populair bij toeristen en dit komt vooral door het hagelwitte zandstrand wat een zonvakantie naar Mexico een extra dimensie geeft. Wie wil nu niet op een paradijselijk strand een welverdiende vakantie vieren. Er zijn ook stranden waar geen watersportactiviteiten plaatsvinden en dit geeft extra rust tijdens een bezoek aan het mooie zandstrand. De meeste stranden hebben prachtige strandtenten waar in de middag heerlijk genoten kan worden van een hapje en een drankje. Het strand bij Cancun is heel erg mooi en heeft een levendig centrum waar u fijn kunt winkelen.