Mauritius

Mauritius, het eiland waar natuur de hoofdrol speelt, waar de bevolking u met open armen ontvangt en waar de meest exotische dieren hun thuis vinden. Dit Afrikaanse eiland is een paradijs voor de echte natuurliefhebber. Een vakantie op dit eiland staat vooral in het teken van rust, ontspanning, vrijheid en gezondheid. Er wordt veel aandacht aan het toerisme besteed en de bevolking zal er alles aan doen om het u naar het zin te maken. Dit zorgt ervoor dat u zich al snel thuis zal voelen in de natuurrijke omgeving. Uiteraard zijn er ook meer dan voldoende bezienswaardigheden te vinden en kunt u diverse leuke activiteiten ondernemen.

Geniet van de natuur

Mauritius is eigenlijk een groot natuurgebied op zich. Het eiland is bijzonder groen en wordt omringd door een heldere zee in een mooie azuurblauwe kleur. De stranden zijn uitgestrekt, zeer schoon en een uitstekende plek om helemaal tot rust te komen. Ook onder water treft u een rijkdom aan en het is zeker de moeite waard om eens te gaan duiken langs de kust. Overigens is Mauritius het thuis van een diversiteit aan exotische dieren, welke u zeker zou moeten gaan bewonderen. Ook de dodo, die allang is uitgestorven, maar nog steeds zeer bekend is, leefde alleen op dit eiland.

Port Louis

Port Louis is de sfeervolle hoofdstad van Mauritius. Hier kunt u een gezellige haven vinden. Ondanks het kleine formaat van de haven behoort deze tot de drukste havens die aan de Indische Oceaan te vinden zijn. Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden te bezoeken in de hoofdstad. Zo is er een unieke renbaan, een Chinese pagode en een prachtige moskee met de naam Jummah. Ook de Indo-Tempel en de traditioneel Engelse kathedraal Sint-James zijn hier te vinden. Toch is de hoofdstad vooral goed geschikt voor de echte shopaholics. Tussen de zogenoemde Parijse hallen en de Arabische Markt is een overdekte markt te vinden die zeer aantrekkelijk is. Niet voor niets is deze markt wereldberoemd. U mag het eigenlijk niet missen wanneer u in de hoofdstad bent.

Op vakantie naar Mauritius

  • Mauritius, het schitterende eiland in de Indische Oceaan, is een paradijs op aarde.
  • Vlieg comfortabel met een moderne toestellen naar dit tropische eiland
  • Duiken in een onderwaterwereld in waar kleurrijke vissen, scheepswrakken en koraalriffen het beeld bepalen.
  • Prachtige hotels en resorts met tropische palmstranden aan helderblauw water
  • Er is veel te zien, u kunt onbezorgd genieten van de prachtige natuur.

Duiken en genieten

Mauritius behoort tot de eilandengroep Mascareignes-archipel, samen met de eilanden Rodriguez en Réunion. Het vulkanische eiland is de perfecte locatie voor een zonvakantie vol natuur, ontspanning en gezelligheid.

Als u de vakantie op Mauritius door wilt brengen in een gebied dat zeer op het toerisme is ingesteld, dan is Grand Baie de plaats waar u moet zijn. Deze sfeervolle baai was voorheen een kleinschalig vissersdorpje, maar is nu de plek waar de meeste aandacht aan de toerist wordt besteed. Er zijn uitstekende restaurants te vinden met internationale keukens, zoals Chinees, Frans en Indiaas. Daarnaast zijn er gezellige horecagelegenheden te vinden die vaak tot in de nacht geopend zijn. Uiteraard kunt u hier ook lekker winkelen. Er zijn niet alleen veel winkels, maar ook gezellige kraampjes te vinden. Vanuit deze baai kunt u ook een mooie tocht met een jacht gaan maken en kunt u dagtochtjes maken naar de nabijgelegen eilandjes en duiken in het heldere water van de Indische Oceaan.