Malta

Malta, waar de woningen schitterend wit zijn, waar de schilderachtige bootjes ieder een eigen vrolijke kleur hebben en waar prehistorische bouwwerken te bewonderen zijn. Malta is een indrukwekkend eiland met een rijkdom aan geschiedenis, cultuur en natuur. Hier kunt u echt even bijkomen van alle hectiek van het dagelijks leven en u helemaal overgeven aan de ontspanning, de rust en de ruimte op het eiland. Wanneer u op Malta aankomt, dan heeft u direct dat heerlijke vakantiegevoel. De sfeer is er zo anders dat u bijna zou denken dat u aan de andere kant van de wereld bent beland. Toch is het slechts 3 tot 3,5 uur vliegen naar dit prachtige eiland.

Indrukwekkende monumenten

Malta neemt u mee terug in de tijd. Er zijn indrukwekkende monumenten op het eiland te vinden, uit diverse perioden in de geschiedenis. Op het eiland woonden onder meer de Romeinen, de Arabieren, de Britten, de Maltezer, de Vikingen en, het oudste volk, de Feniciërs. Elk volk liet sporen na en deze zijn vandaag de dag nog te bewonderen op Malta. U vindt er tempels, kerken en kastelen uit diverse tijden en er zijn zelfs enkele bouwwerken uit de prehistorie te vinden. Zo is er de Megalithische Tempel van Tarxien. Deze prachtige tempel werd al gebouwd tussen de jaren 3500 en 2500 voor Christus. Daarnaast zijn er de prehistorische tempels de Mnajdra, de Hagar Qim en de Ggantija.

Malta is een eiland vol mogelijkheden. Het is een relatief klein eiland, maar het heeft in verhouding zeer veel bezienswaardigheden. Kortom, het is een eiland dat het ontdekken meer dan waard is. Combineer een tocht door het verleden en een reis door de natuur met een heerlijke zonvakantie op prachtige stranden.

Vakantie op Malta

  • Geniet van de schone zandstranden en zwem in de helderblauwe Middellandse Zee.
  • Overal op Malta vindt u gezellige marktjes met ambachtelijke producten en prachtig kleurrijk handwerk.
  • St.-Julians, een badplaats aan vier baaien, voor een bruisend uitgaansleven en overheerlijk eten zit u hier goed.

Beleef Malta en de Middellandse Zee

Het eiland heeft niet alleen bijzondere bezienswaardigheden uit vroegere tijden, maar is ook zeer rijk op het gebied van natuur. Vanaf het eiland heeft u uiteraard een schitterend uitzicht over de heldere Middellandse Zee. U kunt het best genieten van dit uitzicht vanaf de Dingli kliffen.

Een ander natuurschoon is de Blauwe Grot. Deze grot laat de meest uiteenlopende blauwtinten zien en het is werkelijk spectaculair om dit verschijnsel te ervaren. Deze unieke bezienswaardigheid is te vinden aan de zuidkant van het eiland. Deze haven is ook zeker een bezoek waard. Een tocht over het relatief kleine eiland brengt u langs de meest indrukwekkende plekken en bezienswaardigheden. Ontdek de romantische valleien, de glooiende heuvels en de grote velden. Uiteraard is een dagje strand ook helemaal niet zo verkeerd.

Valletta

Malta heeft een zeer indrukwekkende hoofdstad, waar u kunt genieten van de lekkerste gerechten in diverse restaurants, waar u een terrasje kunt pikken of lekker kunt gaan winkelen. Deze hoofdstad, Valletta, heeft een grote historische waarde. Het is zelfs zo dat de gehele stad is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De stad is te vinden aan de noordkant van het eiland.