Mallorca

Langs de hele kustlijn van Mallorca vindt u prachtige stranden, prachtig wit en soms kilometers lang maar ook knusse strandjes in idyllische baaitjes (in het Spaans Calas). Sommige strandjes kunt u alleen maar per boot bereiken. Als u voor de zon en het strand naar Mallorca komt, ga dan naar het westen en zuiden van het eiland, daar vindt u de mooiste stranden. Wat is er heerlijker dan lekker luieren en relaxen op een van de vele witte en lange stranden. Op dit deel van het eiland kun je heerlijk overdag van zon en strand genieten en vervolgens ’s avonds de inwendige mens tevreden stellen met een heerlijk drankje op een terras en een smaakvol etentje in een leuk restaurantje.

Het nachtleven van Mallorca

Voor de liefhebbers van het nachtleven zijn er daarna nog veel barretjes en discotheken open waar de party’s tot diep in de nacht doorgaan. Eigenlijk hoeven we het nachtleven van Mallorca niet verder te introduceren. Vooral in El Arenal kun je uitgaan zolang je wilt. Hier vind je leukste bars, de gezelligste cafeetjes en de meest swingende discotheken. Maar ook in plaatsen als Cala d`Or, Cala Ratjada, Magaluf, Santa Ponsa en Alcudia kun je heerlijk op stap gaan, het uitgaansleven op Mallorca is veelzijdig, bruisend en gezellig.

De wat rustiger zonliefhebber zal zijn paradijsje meer vinden in het westen van het eiland. Prachtige stranden en strandjes liggen bijna willekeurig “neergegooid” in de uitlopers van de bergketen Sierra del Norte. Voeg daarbij de authentieke dorpjes die hier her en der verspreid liggen, dan is het recept voor de vakantiemaaltijd onweerstaanbaar.

Tal van leuke winkeltjes

De toerist die lekker van de zon en het uitgaansleven geniet, kan natuurlijk het shoppen niet overslaan. Ook op dit gebied biedt Mallorca een scala aan mogelijkheden. Daar waar veel toeristen samenkomen, zijn mooie winkelcentra ingericht. U vindt hier niet alleen supermarkten, ook allerlei boetiekjes, souvenirwinkeltjes en winkeltjes met mooi aardewerk en glaswerk. En als u tijd heeft, ga dan eens op zoek naar een lokale markt. Heerlijk om een tijdlang overheen te dwalen!

Natuurlijk heeft Palma leuke winkeltjes zoals elke willekeurige grote stad. Hier vindt u ook de grote warenhuizen en lange boulevards met tal van grote en kleine winkels. Denkt u wel om de middagrust in Spanje? Bijna alle winkels zijn open van 9 uur ’s morgens tot 2 uur ’s middags en dan van 5 uur ’s middags tot 7 uur ‘s avonds. In de grote toeristencentra blijven de winkels zeker tot 10 uur ’s avonds open. Veel winkels zijn op zaterdagmiddag en zondag meestal dicht.

Vakantie op Mallorca

  • Tientallen goudgele zandstranden die verscholen liggen in idyllische baaien naast uitdagende rotsen.
  • Een geliefde bestemming onder feestgangers, waar regelmatig internationale Dj’s draaien.
  • Ga duiken of snorkelen in het helderblauwe water van de Middellandse Zee.

Strandvakantie Mallorca

El Arenal en Playa de Palma zijn de stranden op Mallorca die bij heel veel mensen waarschijnlijk wel heel bekend zullen zijn. Dit zijn lange zandstranden met alle comfort, luxe en mogelijkheden die je kunt bedenken. Het is wel zo dat het hier in de drukste periodes in de zomervakanties erg druk is, maar ondanks dat kunt u er toch altijd wel een plaatsje bemachtigen. Nog andere mooie stranden zijn Paguera, Santa Ponsa, Puerto de Soller, Alcudia, Cala Ratjada, Cala Millor en Cala d’Or. Deze stranden zijn misschien iets minder bekend, maar daardoor is juist groter de kans dat het hier wat rustiger is dan op El Arenal en Playa de Palma.

Op zoek naar wat rust

In het noorden en oosten van het eiland vindt u de rustigere gedeeltes van Mallorca. In het oosten kunnen met name de rustzoekers en de natuurliefhebbers hun hart ophalen aan de prachtige landschappen met riviertjes, beekjes en kreekjes met de mooiste en onverwacht inhammen. In het noorden bepalen de prachtige zandstrandjes het. Het noorden en oosten van Mallorca zijn de ideale gebieden voor mensen die zon, rust, natuur en wandelen of fietsen in hun vakantie willen combineren. Een aanrader is het dorpje Banyalbufar. Wie het groene en authentieke Mallorca wil ontmoeten, moet hier zeker naar toe gaan.