Malediven

De Malediven, waar de temperaturen tropisch zijn, waar de stranden uiterst aantrekkelijk zijn en de onderwaterwereld werkelijk adembenemend is. De Malediven hebben een paradijselijk karakter waar u gewoonweg geen genoeg van krijgt. Een eilandengroep in de Indische Oceaan vormt het mekka voor duikers, maar ook zeker de zonnige bestemming voor liefhebbers van topvakanties op twaalf uur vliegen vanaf Nederland.

Indrukwekkende hoofdstad

De hoofdstad van de Malediven is Malé. Deze stad is in één woord indrukwekkend. U kunt er lekker winkelen en genieten van de gastvrije sfeer, maar er zijn natuurlijk ook enkele mooie bezienswaardigheden te vinden. Op de eerste plaats is er de zogenoemde Vrijdagmoskee. De moskee is te herkennen aan de enorme gouden koepel. Een andere zeer indrukwekkende moskee is de Hukurumoskee, welke al in de zeventiende eeuw werd gebouwd.

De Malediven staan vooral bekend om de prachtige onderwaterwereld die er te vinden is, hier laat de Indische Oceaan de mooiste natuurschatten zien. Er is ontzettend veel koraal te vinden, wat voornamelijk te danken is aan een vulkanische bergrug waar de eilanden deel van uitmaken, hier is een keur aan prachtige vissen te bewonderen. Daarnaast komen ook hamerhaaien, dolfijnen, kreeften en schildpadden voor.

Vakantie op de Malediven

  • De tropische eilandengroep wordt gevormd door bijna 1200 koraaleilandjes in de Indische Oceaan.
  • De temperaturen schommelen er het hele jaar door rond de 30 graden, ook in de winter.
  • Ga duiken of snorkelen en zie kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen.

Ontdek de Malediven

Op de Malediven zijn er plaatsen te vinden waar u kennis kunt maken met pure rijkdom. We hebben het dan niet alleen over financiële rijkdom, maar rijkdom in de breedste zin van het woord. In het noorden van de hoofdstad kunt u het eiland Kunfunadhoo vinden. Hier zijn de imposantste, luxe en moderne villa’s gebouwd, welke te vinden zijn tussen de wuivende palmbomen en te midden van een indrukwekkende en natuurrijke omgeving. Het is absoluut de moeite waard om dit eiland eens nader te ontdekken. U doet dit het best door de vele fietspaden te volgen. Wel is het belangrijk om er voortdurend rekening mee te houden dat men hier links rijdt, om ongelukken te voorkomen.

1200 eilanden

Zesentwintig atollen vormen samen de Malediven, deze atollen zijn goed voor ongeveer 1200 eilanden, welke te vinden zijn in de Indische Oceaan, niet alle eilanden zijn bewoond, voor de mensen die een cruise maken is dit een belangrijke bezienswaardigheid. Sterker nog, zo ongeveer duizend eilanden zijn (nog) onbewoond. Van de circa tweehonderd eilanden die wel bewoond zijn, zijn er bijna negentig die de mogelijkheid bieden om er een vakantie door te brengen.

De andere bewoonde eilanden zijn voor het toerisme ‘gesloten’. De eilanden waar toeristen welkom zijn doen erg hun best om de toeristen een geweldige vakantie te bezorgen, en dit merkt u. Het gevoel van gastvrijheid en sfeer ligt sterk en u zult er absoluut genieten van een onbezorgde vakantie in een paradijselijke omgeving. Kortom, de Malediven zijn inspirerend, fascinerend en zeer bijzonder. Het is absoluut de moeite waard om de eilanden te leren kennen.