Macedonië

Voor een zonvakantie kunt u zeer zeker terecht in Macedonië, het kleine land ten noorden gelegen van Griekenland, in de Balkan. Het land heeft een rijke natuur waar u in de bergen, bossen of rondom verschillende meren kunt wandelen. Vooral het zuidwestelijke deel van Macedonië is onder toeristen in trek. Daar liggen het Meer van Ohrid en het Prespameer. Hier kunt u een heerlijke duik nemen, zonnen of een tochtje maken op de bananenboot terwijl u geniet van het groen en de rotspartijen die de meren larderen.

Bezienswaardigheden

Als u benieuwd bent naar de historie van het land kunt u aan het Meer van Ohrid een bezoek brengen aan het fort van koning Samuel van Bulgarije. Daar kunt u over de verdedigingsmuren wandelen, terwijl u een prachtig uitzicht heeft over het meer. Ook het klooster van Sint Naum, waar de pauwhanen vrijelijk rondlopen, is erg indrukwekkend. Per boot bent u hier binnen een paar uur. Of maak een boottocht naar de bronnen van het meer Ohrid en laat je verrassen door de helderheid van het water.

Binnen twee en een half uur bent u van Amsterdam in de hoofdstad Skopje aanbeland. Skopje, de hoofdstad van het land, ligt in het noorden van Macedonië. De stad kent vele bijzondere attracties. Wandel op een zonnige dag over de Stenen Brug, winkel rondom het Macedonische plein of bezoek Fort Skopje. U bent verzekerd van een plezierige middag. Maak een boot over de rivier de Vardar en bezie de oevers en straten van Skopje op deze manier of bezoek de Byzantijnse Kerk van St. Panteleimon nabij Skopje met haar wonderbaarlijke muurschilderingen. U zult uw ogen uitkijken.

Vakantie in Macedonië

  • In Nationale Parken Galicica en Mavrovo word je omringd door een schitterende natuur en imposante watervallen.
  • Met meer dan 50 meren, 16 bergen hoger dan 2000 meter en drie natuurparken is er voldoende te ontdekken.
  • Macedonië waar je in alle rust kunt zonnen aan het heldere Meer van Ohrid.

Ontdek Macedonië

Proef de Macedonische cultuur in de authentieke restaurants of op de terrasjes, eet een overheerlijk Macedoons bonengerecht en laat u verrassen door het lekkers dat de Macedonische keuken te bieden heeft. Macedonië is zeer veelzijdig: je kunt de watervallen van Vevchani bewonderen en daar een wandeling maken. Of u brengt een bezoek aan het paaldorp ‘The Bay of Bones’ en ga terug de tijd in. In dit dorp hebben ze namelijk een reconstructie gemaakt van Middeleeuwse woningen die met het volle gewicht steunen op houten palen. Kortom: er zijn vele manieren om het naar je zin te maken in Macedonië. Overigens is de Bay of Bones een geliefde duiklocatie onder toeristen.

Prachtige natuur

U kunt er ook voor kiezen om bij aankomst een scooter of automobiel te huren en op eigen houtje de omgeving te verkennen. Met de smartphone in de hand kunt u kaartlezen en uzelf wegwijs maken in het land. Als u tijdens uw zonvakantie behoefte hebt aan een wandeling in de natuur kunt u, als u in Macedonië verblijft, het beste afreizen naar het Pelister Nationaal Park. Hier kunt u te midden van loofbomen en naaldbomen de frisse natuur inademen. Maar pas op: de bruine beer leeft in Macedonië nog in het wild.