Kos

Bent u van plan om op reis te gaan voor een zonvakantie, vol zon, zee en strand, op een van de Griekse eilanden, maar kunt u niet kiezen? En bent u al op Rhodos of Kreta geweest? Dan is het Griekse eiland Kos in de Egeïsche zee wellicht een ideale bestemming voor u. Binnen een aantal uren bent u per vliegtuig in de hoofdstad. Dit is het culturele en toeristische centrum van het eiland. De bewoners zijn er erg gemoedelijk en gastvrij. Hier kunt u heerlijk genieten van lokale, culinaire hoogstandjes, ouzo drinken, Griekse yoghurt eten op een van de vele gastvrije terrasjes en overnachten in luxe hotels of hostels.

Veel zonuren

Het Middellandse Zeeklimaat op Kos is heerlijk en noopt voortdurend tot verfrissing in de omringende zee of tot ontspanning aan het gele Lambi strand. Kos straalt een enorme rust uit en de stranden zijn erg comfortabel. Als u avontuurlijk ingesteld bent kunt u in Kos-Stad bijvoorbeeld een fiets, scooter of automobiel huren en zo het heuvelachtige landschap en verschillende dorpjes verkennen. Vergeet niet eerst in de stad zelf de plataan van Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde, te bezoeken. Naar verluidt onderwees Hippocrates zijn leerlingen onder deze boom.

Ontdek het Griekse eiland Kos

Kos-stad is een ideale uitvalsbasis voor u als u de rest van het eiland wilt bezichtigen. Op zo’n tien kilometer van Kos-stad is liggen zoutpannen bij het natuurreservaat Tigaki. Hier kunt u ‘s winters groepen flamingo’s aantreffen, mocht u zich hiervoor interesseren. U maakt bijvoorbeeld een tussenstop bij het Asclepeion, een gebedsplaats annex sanatorium, net buiten de hoofdstad van Kos. Daar kunt u onder de brandende zon lekker door de ruïnes wandelen. Voor het authentieke leven op het eiland kunt u het beste afreizen naar dorpjes als Kefalos. Hier vindt u witte stenen huizen met felgekleurde luiken en de Agios Stefanos basiliek. Ook het in de Bergen gelegen Zia met haar authentieke taveernes is een bezoek waard.

Vakantie op Kos

  • Zwem naar het onbewoonde rotseilandje Agios Nikólaos dat midden in de baai ligt.
  • Bezoek het 16 kilometer lange zandstrand Psalidi Beach, prima geschikt voor een familievakantie met de kids.
  • Bruisende badplaatsen met pittoreske blauw en witgekalkte huisjes kenmerken dit eiland in de Middellandse Zee.

Er is veel te beleven

Kos-stad is een ideale uitvalsbasis voor u als u de rest van het eiland wilt bezichtigen. Op zo’n tien kilometer van Kos-stad is liggen zoutpannen bij het natuurreservaat Tigaki. Hier kunt u ‘s winters groepen flamingo’s aantreffen, mocht u zich hiervoor interesseren. U maakt bijvoorbeeld een tussenstop bij het Asclepeion, een gebedsplaats annex sanatorium, net buiten Kos-stad. Daar kunt u onder de brandende zon lekker door de ruïnes wandelen. Voor het authentieke leven op het eiland kunt u het beste afreizen naar dorpjes als Kefalos, met haar witte stenen huizen met felgekleurde luiken en de Agios Stefanos basiliek. Maar ook het in de Bergen gelegen Zia is meer dan de moeite waard met haar authentieke taveernes.

U kunt natuurlijk de vele jachten in de haven van de stad bewonderen. Maar het is natuurlijk leuker om zelf een boottocht te maken en om het eiland vanaf zee te zien. U kunt op een zonnige dag bijvoorbeeld gebruikmaken van de veerboten in de haven en naar de Turkse badplaats Bodrum gaan en daar een dag doorbrengen. Of u koopt een ticket voor een boottocht naar enkele van de naburige Griekse eilanden. Het maken van een boottocht over de Egeïsche zee is een bijzonder leuke ervaring.