Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit tien eilanden waarvan er negen bewoonbaar zijn. De eilandengroep is eeuwenlang een Portugese kolonie geweest en de Portugezen noemde het Cabo Verde wat betekent Groene Kaap. Nu nog steeds zijn de invloeden van de Portugezen zichtbaar en merkbaar op de eilanden. Op de Kaapverdische Eilanden heerst een aangename en interessante sfeer met invloeden uit Portugal en Afrika. De lokale bevolking op de eilanden zijn altijd enorm vriendelijk, gastvrij en behulpzaam.

Vakantie naar Kaapverdië

Het klimaat op de Kaapverdische Eilanden is perfect voor een zonvakantie, want de zon schijnt er doorgaans altijd. De stranden op de eilanden zijn misschien wel een van de mooiste stranden met het hagelwitte zand en de helderblauwe zee. Op de Kaapverdische Eilanden is het altijd genieten van zon, zee en strand en natuurlijk de mooie omgeving. De bekendste eilanden zijn Boa Vista en Sal, hier gaan jaarlijks duizenden toeristen naar toe voor een welverdiende zonvakantie.

De eilanden Boa Vista en Sal zijn enorm populair als vakantiebestemming. Jaarlijks gaan er duizenden toeristen naar deze eilanden om er te genieten van de zon, zee en het strand. Deze eilanden staan ook bekend om hun watersportactiviteiten op zee. Er wordt ongelofelijk veel aan Kitesurfen gedaan en dat heeft te maken met de noordoostpassaat wind die er over het eiland waait. De accommodaties op de eilanden zijn van uitstekende kwaliteit en de service is er uitmuntend.

Waarom kiezen voor Kaapverdië?

  • Er zijn 10 eilanden: Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, São Vicente, Santa Antão, São Nicolau, Brava, Fogo en Santa Luzia.
  • Er zijn diverse mooie duikspots te vinden die geschikt zijn voor zowel de ervaren als de onervaren duiker.
  • Altijd schijnt de zon en is het nooit kouder dan 20 graden ook tijdens de winter.

Kaapverdische Eilanden

De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 500 kilometer van Senegal. De eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong en het enige eiland dat niet bewoonbaar is heeft de naam Santa Lucia. De naam die de Portugezen aan de Kaapverdische Eilanden gaf Cabo Verde is een beetje misleidend omdat de eilanden allemaal erg droog zijn. De Kaapverdische Eilanden worden altijd onderverdeeld in de bovenwindse eilanden en de benedenwindse eilanden. Door de vulkanische oorsprong van alle eilanden is overal wel iets terug te vinden van een van de uitbarstingen. De eilanden verschillen nogal qua landschap, zo zijn er droge, vlakke eilanden en bergachtige eilanden. De totale kustlijn met hagelwitte zandstranden is maar liefst 965 kilometer lang. Door de noordoostpassaat wind waait er altijd een verkoelend briesje over de eilanden en dit is weer bevorderlijk voor de watersportliefhebbers, want Kitesurfen is dé sport op de Kaapverdische Eilanden.

Flora van de Kaapverdische Eilanden

De eilanden hebben allemaal te maken met erosie, hierdoor zijn bomen enorm schaars en op enkele eilanden zijn al meerdere plant- en diersoorten verloren gegaan. Tegenwoordig proberen ze het probleem van erosie op te lossen, door bomen en planten aan te planten. De flora van de Kaapverdische Eilanden komt het beste tot zijn recht op de eilanden Santo Antao en Sao Vicente, op deze eilanden treft u tropische begroeiingen aan. De eilanden Sal en Boa Vista zijn juist het tegenovergestelde van deze eilanden en zijn droog en kaal. De temperatuur varieert tussen de 22 en 30 graden en regen komt nauwelijks in Kaapverdië. Waar de Kaapverdische Eilanden voornamelijk om bekend staan zijn de hagelwitte zandstranden van Boa Vista en Sal. Op Boa Vista zijn er ook mooie uitgestrekte zandduinen te bewonderen.