In september naar Turkije

Hou jij ook zo van Turkije, met haar prachtige kusten, mooie plaatsjes en karakteristieke gebouwen? Dit land is uitermate geschikt voor het beleven van een zonvakantie. Er zijn veel stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee! Heb je er al eens over nagedacht om in september naar Turkije te gaan? Het biedt veel voordelen vergeleken met een zonvakantie in het hoogseizoen.

Wie in het hoogseizoen naar Turkije gaat, betaalt het volle pond voor deze vakantie. Maar belangrijker is dat het in de maanden van het hoogseizoen in Nederland – juli en augustus – vaak juist lekker weer is, je hebt in Nederland dan ook de meeste kans op warme en zonnige dagen in juli en augustus. Misschien kun je wel een paar keer op vakantie, maar het kan ook best zijn dat je het met één zult moeten doen, waarom dan niet in september voor een goedkope vakantie?

Turkije buiten het hoogseizoen

Op deze manier geniet je namelijk van meer zonnige dagen per jaar dan wanneer je in het hoogseizoen weg zou gaan. In september regent het regelmatig in Nederland. Het zou toch heerlijk zijn om er juist dan even tussenuit te gaan? Turkije heeft als land echt wat te bieden als je op zoek bent naar een mooie omgeving om een leuke zonvakantie te houden. Natuurlijk om te beginnen vanwege de prachtige, langgerekte stranden met zeeën, waarvan de temperatuur nog steeds perfect is om in te zwemmen. Maar Turkije heeft meer te bieden dan alleen het strand. Denk bijvoorbeeld eens aan de Turkse keuken. Deze keuken is zo goed dat het als nummer drie staat op de wereldranglijst.

Turkije is een populaire bestemming voor een zonvakantie. Niet voor niets komen er per jaar miljoenen toeristen om te genieten van het land en haar cultuur. Bekijk bijvoorbeeld de stad Istanbul eens en neem een bezoekje aan de prachtige eeuwenoude badhuizen. Of ga eens naar het prachtige Laran aan de Turkse Rivièra, wat ook wel bekend staat als het ‘Las Vegas’ van Turkije. Het staat er vol met prachtige thematische hotels. Er zijn zelfs watervallen te vinden, die uitkomen in de zee, een prachtige bezienswaardigheid in Turkije.

Cappadocië

Bezoek ook eens Cappadocië een surrealistisch gebied, dat nog het meeste wegheeft van een maanlandschap. Als je een van de plaatsjes in dit gebied bezoekt, kunt je een indruk krijgen van hoe men vroeger woonde in de rotsen. Of neem eens een kijkje in een van de mooie parken in Turkije, waar je veel flora en fauna zult tegenkomen! Je zult je dus niet snel vervelen in dit prachtige, historische land. In september is dit dus een stuk goedkoper dan tijdens het hoogseizoen, overweeg om in september naar Turkije te gaan.