Ibiza

Ibiza is een erg populair eiland en vormt samen met Mallorca, Menorca en Formentera de eilandengroep de Balearen. Het eiland ligt 270 km ten zuidwesten van Barcelona. De verbluffende uitzichten, de afgezonderde stranden, de goede hotels en restaurants maken dat het eiland een ideale vakantiebestemming. De zonovergoten stranden zijn schoon, groot en er is plaats genoeg voor iedereen. Overdag zijn ze een geschikte plaats om te zonnen of om een koele duik te nemen in het schitterende heldere water.

De stranden van Ibiza

Aan de kust van het eiland liggen de stranden van Bossa, Talamanca, Figueretes en Cavallet, het beroemdste strand echter is zonder enige twijfel het brede strand van Salines. Sant Antoni de Portmany is op Ibiza stad na, de gezelligste plaats van het eiland waar het altijd druk en toeristisch is. De noordkust is nog in vrijwel oorspronkelijke staat behouden gebleven en is vrij steil.

Het klimaat wordt door de Middellandse Zee bepaald. Dit houdt in, gematigde winters en warme zomertemperaturen. Dan schommelt de temperatuur tussen de 22 °C en de 32 °C. In de schaduw wordt het haast nooit warmer dan 32 °C waardoor het overdag goed vertoeven is op de stranden en het s ‘avonds aangenaam is om uit te gaan.

Vakantie op Ibiza

  • Op het eiland is het heerlijk relaxen op de schone zandstranden en zwemmen in de helderblauwe Iberische Zee.
  • Overal op Ibiza is wel een kleurrijke hippiemarkt te vinden met ambachtelijke producten en handwerk.
  • Bezoek Pacha La Pineda de grootste discotheek op het eiland waar dj’s en artiesten elkaar afwisselen.

Het leven op Ibiza

In de loop van de avond, beginnen de terrassen te leven in de binnenstad. Ibiza-stad is de hoofdstad van het eiland. Het ligt op een hooggelegen punt van waaruit je de hele haven kan overzien. De stad is een doolhof van kleine straatjes en steegjes vol met barretjes, restaurantjes en winkeltjes. Het aantal uitgaansgelegenheden is groot. Het beste kun je uitgaan in Ibiza-stad, hier vind je de meeste discotheken en clubs. Het is het mekka voor dansliefhebbers, een landingsplaats voor paradijsvogels en nachtuilen. Bijna non-stop nachtleven: in de voetgangerszone van Ibiza is altijd wel iets open en u vindt steevast een bar of discotheek met veel sfeer, zelfs om twee uur in de middag. De discotheken komen pas echt op gang rond 2 of 3 uur ’s nachts en gaan door tot de ochtendschemering.

Zonnig Ibiza

Een hotel boeken op Ibiza is geen groot probleem, het eiland heeft namelijk een groot aanbod hotels en appartementen. Er zijn grote luxe hotels met luxe faciliteiten en vele kleinere accommodaties. Verschillende hotels hebben aantrekkelijke animatieprogramma’s voor de kinderen, let daar op als u met het hele gezin komt. Om de kwaliteit op de beide eilanden te verbeteren werd er een wet gemaakt. De autoriteiten geven alleen toestemming voor nieuwe hotels die een hoge mate van comfort bieden. Vakantieclubs moeten ook aan de strenge eisen voldoen. De autoriteiten hebben met hun maatregelen ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de hotels en vakantieparken met sprongen vooruit is gegaan vergeleken met een aantal jaren geleden. De vakantiegangers krijgen nu de kwaliteit die ze graag willen.