Griekenland

Ieder jaar vertrekken vele landgenoten naar het zonnige Griekenland, zonliefhebbers kiezen vooral voor de eilanden vanwege de prachtige stranden en het ultieme uitgaansleven. Daarnaast is Griekenland zeer rijk aan cultuur, historie en natuur, het land kent prachtige bergvalleien, diepe dalen, rotspartijen en meren. De bevolking is uiterst vriendelijk en gastvrij en de Griekse keuken staat hoog in aanzien. De zon schijnt praktisch altijd, nergens is de lucht zo helderblauw en wolkeloos als in Griekenland.

Op het zuidelijkste deel van de Balkan ligt het Griekse vasteland. In het noorden grenst Griekenland aan Albanië, Turkije, Bulgarije en Macedonië. Het land wordt in het zuiden, oosten en westen omgeven door de Middellandse Zee. Het land bestaat uit het vaste land en tientallen grote en kleine eilanden. Griekenland heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers, maar het is er goed toeven met een heerlijk windje vanuit de Middellandse Zee. Het vaste land bestaat veelal uit heuvels en bergen met een gevarieerde flora en fauna. Men vindt er dennen, eiken, sparren, vruchtenbomen en natuurlijk olijfbomen en wijntakken.

Waarom kiezen voor de Griekenland?

  • Beleef het ultieme vakantiegevoel tijdens een zonvakantie aan de Ionische, Egeïsche of Middellandse Zee.
  • Tijdens de vakantie kunt u voor kiezen om meerdere eilanden aan te doen tijdens het eilandhoppen.
  • Prachtige stranden, een helderblauwe zee, glooiende berghellingen, historische tempels en authentieke dorpjes.

Griekse eilanden

Griekenland staat vooral bekend om haar toeristische eilanden waar u kunt genieten van zon, zee en strand. De populaire eilanden Rhodos en het veel grotere Kreta hebben naast de geweldige stranden ook een zeer bruisend uitgaansleven. Andere grote Griekse eilanden zijn onder andere Corfu, Kos en Samos. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, er is voor ieder wat wils. De grote eilanden zijn bij de meeste vakantiegangers wel bekend, al is het alleen maar van naam. Er zijn ook nog ontzettend veel eilanden die minder populair zijn; Skopelos, Santorini, Melos, Mykonos, Corfu, Paros, Kefalonia en Simi. Ontdek de eilanden en ga heerlijk relaxen op een van de mooie stranden.

Oude volkeren hebben oude sporen achtergelaten op deze eilanden en dat is te zien, overal zijn bezienswaardigheden en monumenten te ontdekken, u kunt een auto huren om er een dagje op uit te trekken. In de hoge bergen kunt u prachtige wandelingen maken, maar misschien gaat uw voorkeur uit naar een boottocht om het eiland eens van een andere kant te zien.

Bruisende badplaatsen

De grote, populaire en altijd bruisende badplaatsen zijn compleet anders dan de sfeervolle, gastvrije en authentieke dorpjes. Ga winkelen in grote steden of proef de traditionele cultuur in de kleine dorpen. Geniet van de smakelijkste gerechten en geniet zoveel mogelijk van het mediterrane klimaat dat u zeer vrolijk zal stemmen. Griekenland is een must voor iedere vakantieliefhebber. Het land is te vinden in het zuidoosten van Europa. U hoeft geen extreem verre reis te maken om kennis te maken met schoonheid, diversiteit en activiteit. Griekenland is een uitstekende optie voor een gevarieerde zonvakantie.

Zoover verblijf Griekenland