Gambia

Gambia, waar cultuur een heel andere betekenis krijgt, waar de vogelpopulatie eindeloos lijkt te zijn en waar iedereen alles uit de kast haalt om uw vakantie te doen slagen. Dit Afrikaanse land wordt ook wel The Smiling Coast genoemd en behoort tot de meest toeristische landen in Afrika. Gambia ligt op slechts een ruime zes uur vliegen van Nederland en lijkt daarmee verder weg dan het eigenlijk is. Als u Afrika echt wilt leren kennen, dan kunt u dit uitstekend doen in deze parel aan de kust.

De stranden van Gambia

De kust van Gambia is werkelijk adembenemend. Langs de Atlantische Oceaan zijn hier de meest fascinerende stranden te vinden. Heeft u er altijd al van gedroomd om op een parelwit strand in een hangmat te loungen onder het genot van een cocktail of een verse kokosnoot? Dan is Gambia de perfecte bestemming. De palmbomen maken het vakantieplaatje helemaal compleet. Het land staat ook bekend om de prachtige zonsondergangen. Het is dan ook zeker de moeite waard om minimaal één dag op het strand te blijven tot de zon onder gaat. Het is een onvergetelijke ervaring.

Gambia heeft een enorme aantrekkingskracht op de liefhebbers van bijzondere vogels. Er zijn meerdere natuurreservaten waar enorme vogelpopulaties te vinden zijn. De bijzonderste exemplaren fladderen u ontspannen voorbij. Er zijn overigens natuurreservaten in Gambia waar u ook andere interessante dieren kunt bewonderen. Wanneer u bijvoorbeeld een bezoek brengt aan Bijilo Forest Park, dan kunt u onder meer hagedissen en apen tegenkomen op uw tocht. Bent u vooral liefhebber van een natuur vol schoonheden? Dan zou u zeker eens aan boord moeten stappen van de boot die door de mangrovebossen vaart. Het uitzicht wilt u zeker niet missen.

Waarom kiezen voor de Gambia?

  • The Smiling Coast of Africa, een lange kustlijn met witte zandstranden aan de Atlantische oceaan.
  • Maak een ontdekkingstocht door het regenwoud en vind een grote populatie aan vogels.
  • Rondstruinen in de vele winkeltjes, lekker uit eten en een duik nemen in het zwembad of de oceaan.

Ontdek het land van de glimlach

Natuurlijk zijn er in Gambia ook meer dan voldoende mogelijkheden om een middagje te gaan winkelen. De populairste markt is te vinden in de hoofdstad, Banjul Deze markt, de Albert Market, heeft werkelijk voor elk wat wils. Hier koopt u de mooiste souvenirs, zoals het handgemaakte houtsnijwerk waar de markt om bekend staat. Het is wel belangrijk om op een vriendelijke manier af te dingen, anders betaalt u veel te veel voor de producten.

The smiling coast

The Smiling Coast, ofwel de lachende kust, brengt een gevoel van puur geluk. Gambia heeft zo ontzettend veel te bieden. U zult zeker verrast zijn over de vele mogelijkheden in het land, zeker wanneer u zich bedenkt dat Nederland driemaal groter is dan Gambia. Het is een klein land belangrijk. Natuurlijk wordt het land niet voor niets De inwoners van het land zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij. Het lijkt wel of men hier enkel geluk kent, en juist daar wordt u ook heel gelukkig van tijdens uw vakantie. U zult niet anders zien dan glimlachende mensen. Eigenlijk is dit ook logisch, want bij de aanblik van het prachtige landschap gaat iedereen als vanzelf glimlachen. Gambia heeft in alle seizoenen van het jaar een vrij constante temperatuur rond de dertig graden. Ideaal voor de ontspannen zonvakantie in Afrika.