Frankrijk

Het land van de Franse kazen, wijnen, croissants en stokbrood is sinds jaar en dag de populairste bestemming voor een zonvakantie. Frankrijk is veelzijdig en kent een gevarieerd landschap met vulkanisch bergland, beboste heuvels, eindeloos lange stranden en witte krijtrotsen. Tussen de prachtige natuur verschuilen zich romantische stadjes, schilderachtige dorpjes maar ook drukke steden.

Vakantie in Frankrijk

De bruisende badplaatsen vindt men natuurlijk aan de Franse Middellandse Zee en de Atlantische kust. De Franse keuken is zeer gevarieerd en bestaat streekgerechten en beroemde wijnen. Iedereen voelt zich al snel op zijn gemak zowel de cultuur- als de natuurliefhebber vindt waar hij naar op zoek is en ook voor wie houdt van zon, zee en strand is er volop vermaak in dit geweldige vakantieland.

Frankrijk is het grootste land van West-Europa, het grenst in het noorden aan Luxemburg en België, in het oosten aan Italië, Zwitserland en Duitsland en in het zuiden aan de Atlantische Oceaan, de Middelbare Zee en Spanje. Door het milde klimaat kent het land rijke en afwisselende flora met vele soorten planten en bloemen, het is voor ons als toeristen heel goed toeven door het imponerende landschap en de vele prachtige stranden.

Waarom kiezen voor de Frankrijk?

  • Het is een mengeling van stranden, landschappen, bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes.
  • Moderne badplaatsen aan de Middellandse Zee bijvoorbeeld de Côte d’Azur.
  • Ontdek de waterparadijzen en schitterende mooie zandstranden van de Atlantische Kust.

Populaire vakantiestreken in Frankrijk

De bekendste kuststreek is de Cote d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk met plaatsen als Marseille, Cannes en Saint-Tropez, hier bevinden zich prachtige stranden. In de Middellandse Zee vindt men het Franse eiland Corsica dat bekend staat om de natuurlijke schoonheid. Ook in de provincie Languedoc-Rousillon vindt u kilometerslange zandstranden, bekende badplaatsen in deze regio zijn Gruissan en Grau du Roi. De Franse kust wordt veel bezocht door watersporters, onder surfers is vooral de Baskische kust zeer populair vanwege de krachtige wind en hoge golven die men hier vindt. Het landschap bestaat voor een groot gedeelte uit rotsen en stijle kliffen, soms onderbroken door liefelijke zandstranden.

De kust van Bretagne kenmerkt zich door kleurrijke rosten en graniet. In Bourgondië en Bordeaux moet u zijn als u van wijn houdt, de uitgestrekte wijnvelden nodigen uit voor een bezoek. Het culture erfgoed vindt men in het Loiredal, de prachtige kastelen en paleizen hebben een grote aantrekkingskracht op het publiek, hier vindt u ook grote historische dorpen en steden als Orleans. Normandië is zeer geliefd, deze regio staat vooral bekend om D-Day, hier komen de liefhebbers van ruige landschappen en ongerept natuur, het gevarieerde landschap biedt veel mogelijkheid tot het maken van wandelingen of fietstochten. Bezoekt u graag steden dan kunt u Parijs – de meest bezochte stad in Europa – niet overslaan, andere grote steden zijn Reims, Toulouse, Nantes, Nice en Lyon.

Verblijf in Frankrijk

Frankrijk is niet alleen veelzijdig in de gebieden die stuk voor stuk aantrekkelijk zijn, maar ook als het gaat om accommodaties. Voor elk budget is er een geschikte accommodatie te boeken, een vakantiepark of camping of toch liever in een comfortabel appartement? Natuurlijk zijn er hotels is alle klassen van vijf sterren luxe tot eenvoudige budgetkamers, u geniet op uw eigen manier absoluut van de vakantie.