Caraïbische reis

Een verslag van een reis die we enkele jaren geleden maakten in opdracht van een travelmagazine uit België, ze wilden meer weten over Curaçao, het eiland wat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. De vliegreis duurt ongeveer tien uren, we hebben de avond er voor flink doorgehaald dus lagen we al snel in een diepe slaap. Direct na aankomst in ons resort valt ons ook al op een prachtig een hagelwit strand, daarachter schittert het water van de zuidelijke Caraïbische Zee. De start is goed en we gaan met goede moed onze koffers uitpakken om vervolgens een hapje te eten in het schitterende restaurant. We hebben een tafel gereserveerd op het terras, de eerste gasten zijn al aangeschoven, beetje vroeg, maar die zijn vast nog niet gewend aan het ritme dat hier heerst. Het eten is overheerlijk en het uitzicht maakt zowaar dat we een beetje romantisch worden, mijn tafeldame raakt niet uitgesproken over de heldere sterrenhemel en de volle maan, dat belooft nog wat vanavond.

Een trip over het eiland

De meeste toeristen liggen de hele dag te luieren op het strand, ze genieten van hun zonvakantie, het lokt ons ook wel aan want de jetlag is nog niet helemaal uitgewerkt. Toch besluiten we een trip over het eiland te maken, bij de receptie kunnen we een auto regelen en al snel kunnen we op pad. Gelukkig heeft dit eiland meer te bieden dan alleen die mooie stranden, we willen ook kennis maken met de rijke historie en een prachtige cultuur en een bezoek aan Willemstad is natuurlijk een must. Het eiland is niet heel groot en heb je redelijk snel bekeken, voor urenlange tochten door onontgonnen terrein moet je niet naar Curaçao komen. De auto brengt ons naar een van de plantagehuizen die door de eigenaren zijn opengesteld voor het publiek, wij lopen binnen bij het bekende plantagehuis uit de 18de eeuw “Brievengat” het staat in de gelijknamige wijk. Ook brengen we een bezoek aan de Hato-grotten. In de grotten zijn muurschilderingen te bewonderen die gemaakt zijn in de tijd van de Indianen. Later werden de Hato-grotten bewoond door slaven. We nemen de rondleiding met een gids, zodat we niet zelf alles hoeven te lezen over deze bijzondere grotten.

Willemstad

Willemstad kan ons wel bekoren, we gaan eerst naar Fort Nassau wat tegenwoordig dienst doet als restaurant, onze trek wordt gestild met een overheerlijke lunch, een grote schaal met voor ons onbekende vissoorten valt goed in de smaak. Na de lunch lopen we via de smalle straatjes van Punda naar Fort Amsterdam, we blijven in de Hollandse sfeer.

Punda is trouwens een leuke wijk, ook een van de oudste wijken van de stad, hier zijn talloze leuke winkeltjes, een hele leuke terrassen, de huizen zijn in vrolijke kleuren geschilderd en weerkaatsen in het zonlicht. In een winkeltje op de hoek koop ik een adapter om mijn laptop op 110 volt te kunnen laten werken, de stroomvoorziening is afwijkend van die bij ons. We sluiten de middag af met een bezoek aan Curaçao Sea Aquarium waar we de vissen die we een paar uur geleden op ons bord vonden niet kunnen ontdekken.

De andere twee dagen die we op het eiland doorbrengen verwerk ik in een verslag over het eiland. Vervolgens gaan we pakken, de reis gaat verder naar Venezuela wat hier relatief dicht bij ligt, maar daarover later meer.