Dubai

In Dubai wordt alles gebouwd voor de toeristen en het kan niet gek genoeg in deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Jaren terug was hier niets meer dan een woestijn waar olie uit de grond gehaald werd. Omdat de olie aan het opraken is, werd er besloten om het meest luxe vakantiebestemming te maken. En werkelijk waar niets is te gek, wat er ook bedacht kan worden is hier voorhanden.

Luxe vakantiebestemming

Dubai heeft een prachtig strand met uitzicht op de Perzische Golf, voor de kust liggen talrijke eilanden omdat het strand te klein was voor de toestroom van toeristen. Dankzij deze extra eilanden heeft de stad nu genoeg strand voor iedereen en leent het zich uitstekend voor een zonvakantie en dat op slechts zes uren vliegen, het hele jaar door is het hier warm en droog.

Dubai wordt door velen gezien als de meest luxe vakantiebestemming, van luxe hotels tot aan gigantische pretparken alles is te vinden in deze kleine olie staat. De gebouwen zijn spectaculair, het ene is nog mooier en hoger dan het ander. Kijk maar eens naar de Burj Khalifa enige tijd het hoogste gebouw ter wereld dat vlak naast het enige hotel met zeven sterren ter wereld staat, de Burj al Arab.

Vakantie in Dubai

  • Deze metropool heeft zowel traditionele Arabische Souks als hypermoderne architectuur.
  • Bezoek de enorme shoppingmalls en prachtige parelwitte zandstranden aan de Perzische Golf.
  • Huur een 4×4 Jeep en laat u meevoeren over de zandduinen om ’s avonds te dineren in de woestijn.

Verblijf in Dubai

U vindt hier ook het grootste aquarium in het grootste winkelcentrum ter wereld en zijn de pretparken van een ander kaliber dan wij die kennen. Denk daarbij aan Ferrari World, een must voor de liefhebbers van dit beroemde automerk. In de oude binnenstad vindt u nog een aantal authentieke markten waar specerijen en edelmetaal te koop zijn, hier bevinden zich ook de winkeltjes waar u mooie aandenkens aan uw vakantie kunt kopen. Wilt u een onbekend deel van het Emiraat ontdekken dan kunt u een Jeeptocht maken door de woestijn, een geweldige ervaring die u niet snel zult vergeten.

Arabische keuken

Dubai heeft niet specifiek een lokale keuken, al zijn er wel gerechten die uit de Arabische keuken komen. Doordat de stad internationaal georiënteerd is zijn hier tal van restaurants waar de keuken vanuit de hele wereld komt. Alcoholische drankjes worden over het algemeen alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs. Maar tijdens de ramadan is alcohol moeilijk te verkrijgen, omdat alcoholische drankjes dan verboden zijn.

Doordat alles gebouwd is voor de toeristen zijn de accommodaties van uitstekende kwaliteit. Het verblijf in een van de mooie accommodaties zal altijd een pretje zijn. Voor veel mensen is Dubai nog een onbekende vakantiebestemming, maar hier komt gaandeweg verandering in.