Dominicaanse Republiek

In de Caraïben ligt de Dominicaanse Republiek, een schitterend eiland waar je naast prachtige witte zandstranden, ook een prachtige natuur en rijke historie aantreft. De Dominicaanse Republiek is een bestemming waar elke toerist zich thuis voelt, de noordkust van het eiland is het gebied waar windsurfers of kitesurfers zich uitleven. Op het schiereiland Samana kunnen in de periode van januari tot en met maart walvissen gesport worden. Golfspelers gaan naar Punta Cana waar ook gelegenheid is om een wellness behandeling te nemen. Er zijn maar liefst dertig natuurparken waarvan u er zeker enkelen bezocht moet hebben. De Dominicaanse Republiek is na Cuba het grootse land van het Caribisch gebied.

Zonnige bestemming

Na alle activiteiten wilt u natuurlijk tot rust komen en dat kan in een van de luxe all-inclusive resorts, de formule waar de Dominicaanse Republiek bekend om staat, het grootste gedeelte van het aanbod valt onder de all-inclusive formule. De mooie en luxe resorts hebben allemaal een perfecte ligging, veelal direct aan een mooi wit zandstrand met daarachter hoge palmbomen. Wat het helemaal afmaakt, is het prettige klimaat, de Dominicaanse Republiek is het hele jaar door een zonnige bestemming.

Het eiland Hispaniola waar de Dominicaanse Republiek deel van uitmaakt, ligt op de grens van de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan, Haïti is gelegen aan de westelijke kant van het eiland. Op het eiland wordt voornamelijk Spaans gesproken en het eiland is het bergachtigst van alle eilanden in de Caraïben. Naast het berggebied zijn er regenwouden, vruchtbare valleien en prachtige watervallen te vinden, de 27 watervallen van Damajaqua in Puerto Plata moet u zeker niet overslaan.

Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek

  • Ervaar het Bountygevoel op witte stranden, palmbomen en een helderblauwe zee.
  • Bezoek het historische centrum van Puerto Plata, waar diverse bezienswaardigheden zijn.
  • Ga met de spectaculaire kabelbaan naar de top van Pico Isabel de Torre.

Bezienswaardigheden

In de hoofdstad Santo Domingo buist tegenwoordig van de activiteiten, hier drommen vooral in de avond en nacht de toeristen samen om te genieten van het uitgaansleven. In de stad is in de 15de eeuw een paleis gebouwd voor Columbus genaamd het El Alcazar de Colon. Het is tegenwoordig het belangrijkste monument van het eiland. La Altanzana is de plek waar u heerlijk kunt winkelen en eten, vroeger werd dit complex gebruikt als douanekantoor. Het oude fort Torre del Homenaje is ook een bezoekje waard, het had een belangrijke rol in de verdediging van het eiland in de tijd dat de piraten de zeeën onveilig maakten.

Witte zandstranden

Dominicaanse Republiek heeft zoals gezegd prachtige paradijselijke witte zandstranden met op de achtergrond mooie palmbomen. Watersporters verzamelen bij Puerto Plata, Cabarete en Sosua. De liefhebbers van luieren op het strand zijn vooral te vinden bij Punta Cana en Bavaro, de stranden zijn er heel schoon en de kwaliteit van het zeewater is goed.