Curaçao

Het levendige en kleurrijke eiland Curaçao heeft alles wat men zich van een tropisch eiland wenst. Op het eiland vindt u karaktervolle trekjes terug, waaronder in de architectuur van vrolijk gekleurde gebouwen in Willemstad. Het eiland heeft een afwisselend landschap met cactussen, divi-divibomen en struiken. Witte zandstranden en prachtige baaien nodigen uit tot snorkelen en duiken, onder de waterspiegel zwemmen tussen het kleurrijke koraalrif vele exotische vissen.

Curaçao ligt in de Caribische zee en is het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden. Voor de kust van het eiland ligt ook nog het eilandje Klein Curaçao. Het noorden van Curaçao is ruw en rotsachtig, in het midden van het eiland bevinden zich veel heuvels. Aan de zuidkust bevinden zich vele baaien met kristalhelder water.

Tropisch klimaat

Op het eiland heerst een tropisch klimaat, maar door de noordoostpassaat staat er altijd een lekker briesje. In het zomerseizoen schijnt de zon eigenlijk altijd, heel af en toe valt er een spatje regen. Met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 28 graden Celsius is het er heel aangenaam. In de maanden oktober, november en december kunnen er fikse buien vallen, hou daar rekening mee, omdat er de rest van het jaar weinig neerslag valt, is er weinig groen te vinden op het eiland. Al komen langs het strand en bij hotels wel veel palmbomen voor.

Vakantie op Curaçao

  • Curaçao, het subtropische eiland in de helderblauwe Caribische Zee, is een toeristische trekpleister.
  • De temperaturen zijn het gehele jaar door zeer aangenaam, geniet van het buitenleven.
  • Schitterende resorts met heerlijk eten en vriendelijk personeel.
  • Prachtige zandstranden voor zonaanbidders, vaak de start van een prachtige duiktocht.

Waarnaartoe op Curaçao?

Willemstad is de hoofdstad en een aantrekkelijke vakantiebestemming voor jong en oud, de stad kent een fascinerende architectuur en een bruisend uitgaansleven. U zit dicht bij het strand en zijn er genoeg winkels en horecagelegenheden om u te vermaken, hier ontmoet u veel mensen die een cruise maken een dagje op het eiland zijn.

Jan Thiel Baai

De Jan Thiel Baai staat bekend om de goede duikmogelijkheden, de omgeving is hier erg tropisch en de sfeer is er goed. Het langste en meest swingende strand is Mambo Beach, de echte feestvierders kunnen hier terecht. In de vele strandtenten wordt de hele dag door gegeten of cocktails gedronken. Westpunt is een van de grotere steden op het noordelijkste punt van Curaçao met fijne stranden, restaurants en terrassen. Dat is de plek om tot rust te komen en in gesprek te komen met de gastvrije bevolking, geniet ook van al het moois om u heen.

Sportieve vakantiegangers zullen op Curaçao zeker op hun plek zijn, op veel plaatsen kunt u geweldig surfen en voor duikers en snorkelaars is alle ruimte. Golfspelers zijn enthousiast over de mooi gelegen golfbanen die verspreid over het eiland te vinden zijn. Een ontdekkingstocht per mountainbike, paard of jeep behoort ook tot een van de mogelijkheden, als u dat wilt, gaat er een Nederlands sprekende gids mee.

Zoover verblijf Curacao