Cuba

Cuba is met een lengte van ongeveer 1250 kilometer het grootste eiland in het Caribisch gebied. De bevolking op het eiland is heel gastvrij en vriendelijk ingesteld. Rondom het eiland vindt u mooie zandstranden en het binnenland groene berggebieden en tropische vegetatie.

De mooiste stranden

De mooiste stranden zijn te vinden bij de badplaats Varadero dat in het noorden ligt. Cultuurliefhebbers kunnen in de vele steden en dorpjes hun hart ophalen, bij het zien van de vele monumentale gebouwen uit de tijd van de revolutie. Cuba is een ideale vakantiebestemming om van het strand te genieten, terwijl de watersportliefhebbers helemaal tot hun recht komen, alles bij elkaar maakt Cuba tot een paradijs voor de perfecte zonvakantie.

Cuba is het grootste eiland van de Caraïben, het hoogste punt ligt op 1974 meter, dit is de berg Pico Turquino. De prachtige kustlijn wordt afgewisseld door moerassen, rotsen, mangrovebossen en parelwitte zandstranden. De Cuba archipel bestaat uit meerdere eilanden, naast het hoofdeiland Cuba is er nog het zuidelijk gelegen eiland Isla de la Juventud, daarnaast nog zo’n 1600 kleine cayo’s. Vanuit de hoofdstad Havana kunt u een tocht maken langs tabaksfabrieken, suikerrietvelden en citrusplantages, hier lijkt het soms of de tijd al eeuwen heeft stilgestaan.

Vakantie op Cuba

  • Cuba, het Caribische eiland in de Atlantische Oceaan is een culturele trekpleister
  • Heerlijke mix van cultuur en natuur met imposante watervallen en steile rotswanden
  • Schitterende accommodaties met vriendelijke personeel.
  • Een enorme kustlijn voor zonaanbidders met mooie stranden waar u kunt windsurfen, zeilen of duiken.

Cubaanse sfeer

Cuba staat bekend om de rum, sigaren en de salsa dans en overal is dit te merken. In elke bar klinkt de salsa muziek uit de boxen en wordt er stevig gedanst, toerist zijnde word je zo de dansvloer opgetrokken om mee te dansen. Cuba heeft een hele relaxte sfeer en dat komt mede door de rust die er heerst op het hele eiland. In Havana rijden nog mooie jaren vijftig auto’s rond en kan het zo voorkomen dat er spontaan op een plein wordt gedanst, de Cubanen houden van feesten, met name van carnaval. De meeste feesten staan in het teken van dans, muziek, optredens en alcoholische drankjes zoals de ‘yara’ rum.

Aan de noordkust van Cuba en op de bekende eilandjes Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Santa María liggen de mooiste witte zandstranden. De meeste stranden lopen geleidelijk af in de zee en dit is perfect wanneer er kinderen mee zijn op vakantie. Bij het grootste gedeelte van de stranden zijn strandwachten aanwezig om een oogje in het zeil te houden, de sterke stroming en hoge golven zijn niet ongevaarlijk.