Cruise

Het aantal mensen die een cruise maken stijgt ieder jaar weer, zowel ouderen als jongeren vinden het een prettige manier om op vakantie te gaan. Afhankelijk van het budget worden er reizen ondernomen naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Amerika, Azië, Europa, Afrika of Oceanië . Dergelijke cruisevakanties zijn tegenwoordig niet meer alleen voor mensen die de beschikking hebben over voldoende financiële middelen. Ook mensen met een kleiner budget kunnen er van genieten, in iedere prijsklasse is een mooie cruise te boeken.

Cruiseschepen met luxe voorzieningen

Houdt u van een wijd uitzicht over zee, de bijzonderste natuurgebieden en boeiende wereldsteden dan is een cruise vast iets voor u. Cruiseschepen zijn voorzien van luxe voorzieningen om een onvergetelijk verblijf te waarborgen, de bemanning doet zijn uiterste best om het u als gast helemaal naar de zin te maken. Genieten van cruisevakanties is voor velen een ultieme droom, de capaciteit van de cruiseschepen wordt de laatste jaren steeds meer uitgebreid waardoor er schepen ontstaan die meer weg hebben van een vakantiedorp met allerlei voorzieningen dan van een schip.

De tochten op de grote cruiseschepen zijn all-inclusive, dit betekent dat alle maaltijden, het entertainment en het verblijf bij de prijs inbegrepen is. De cruises zijn bovendien van alle denkbare luxe voorzien, zo kunt u genieten van een onbezorgde cruisevakantie. Bij het boeken van een reis krijgt u altijd een overzicht van eventuele bijkomende kosten, u weet dus altijd waar u aan toe bent. De prijzen van een tocht lopen behoorlijk uiteen, het maakt een groot verschil of u een binnenhut een buitenhut, balkonhut of suite boekt.

Cruisetochten

Veel Nederlanders boeken een Middellandse Zee cruise, een zeer afwisselende reis waar u veel indrukken opdoet. De schepen varen dan weer in de buurt van Spanje om vervolgens Italië en Griekenland aan te doen. En wat te denken van een romantisch verblijf in Istanbul om de volgende dag door te reizen naar Venetië om een ijsje te eten op het San Marcoplein. Ook een Noorwegen cruise is populair onder landgenoten omdat de cruise vanuit Nederland kan worden ondernomen. Deze tochten kunnen zowel enkele als meerdere dagen in beslag nemen om de mooiste plekjes in de Noorse Fjorden te bezoeken. De passagiers kunnen het schip verlaten om er rond te kijken en van de natuur te genieten. Het deelnemen van excursies is vaak bij de prijs van het arrangement inbegrepen.

Mocht u een cruisereis willen buiten Europa dan kunt u kiezen uit vele mogelijkheden, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten. Zo kunt u in Dubai opstappen om via Muscat, de hoofdstad van het mooie land Oman naar de Perzische Zee te varen om vervolgens koers te zetten naar de Golf van Oman. U doet onderweg verschillende stranden aan wat voor de liefhebbers van watersport een mooie extra uitdaging geeft.

Cruises in het Caribische gebied

Witte zandstranden, tropische cocktails, kleurrijke koraalriffen en een helderblauwe oceaan, enkele ingrediënten voor cruises in het Caribische gebied. Dankzij de verscheidenheid aan natuurschoon en een stralende tropische zon zijn de Caribische eilanden een populaire cruisebestemming. Waren het voorheen doorgaans wat oudere gasten met een goed gevulde beurs die zich de cruises in het Caribische gebied konden veroorloven, vandaag de dag maken steeds meer jonge mensen een cruise. Daarbij ondernemen ze tal van activiteiten, van duiken en snorkelen tot catamaran varen op de hoge golven van Aruba of een tochtje met een onderzeebootje vanaf Jamaica.

De meeste cruises in de Caribbean starten vanuit Miami of Fort Lauderdale wat ook wel het ‘Venetië van Amerika’ wordt genoemd. Hier kunt u zich er met een watertaxi naar het winkelcentrum, hotel of een restaurant laten brengen. Het trendy Miami staat behalve om zon, zee en strand ook bekend om de wijk South Beach met haar art-decohotels en de boulevard Ocean Drive.

Groot aanbod van cruiseschepen

Denkt u er aan om binnenkort ook een cruise te maken, kies dan uit een aanbod van meer dan 25 rederijen die ruim 200 cruiseschepen in de vaart houden. U kunt kiezen uit schepen van drie tot zes sterren en het dus zo luxe maken als u zelf wilt. Welke reis u ook kiest, er zal altijd een Nederlandstalige host op de schepen aanwezig zijn om u bij te staan en de weg te wijzen.