Costa Rica

Costa Rica is een ultieme vakantiebestemming voor de reiziger die op zoek is naar een exotische vakantie. Bent u hiernaar op zoek? Het land ligt in Centraal-Amerika tussen het land Nicaragua (in het noorden) en Panama (in het zuiden). In het oosten wordt het begrensd door de Caribische zee en in het westen door de Grote Oceaan. Zowel aan de oostkust als de westkust vind je talloze badplaatsen en stranden waar u volop kunt genieten van uw ananasdrankje, zon en de wonderschone blauwe zee. De kustlijn is bovendien bebost met mangrovebossen. Kustplaatsen als Puerto Limón of Moins (in het oosten) of Caldera (in het westen) zijn per bus te bereiken via de hoofdstad San José.

San José

In de hoofdstad van Costa Rica, San José, kunt u onder andere genieten van de restanten van Christelijke tijden. De stad is vernoemd naar een christelijke beschermheilige en groot geworden dankzij de tabak en koffie-industrie. Verder is het heerlijk om een dagje in het Morazanpark door te brengen om te picknicken. Spaans is de voertaal in heel Costa Rica, en dus ook in San Jose, maar met een gedegen kennis van het Engels kom je een heel eind bij de lokale bevolking. Geniet van de bruisende binnenstad en shop naar souvenirs om uw dag compleet te maken.

Costa Rica is ideaal voor een zonvakantie. Na ongeveer vijftien uur vliegen arriveert u in de hoofdstad en zult u gastvrij ontvangen kunnen worden door uw hoteleigenaar. De vliegreis is een wonderschone ervaring wanneer u affiniteit heeft met de Caribische zee. Ter plaatse kunt u een eigen vervoermiddel als een auto of scooter huren en uzelf wegwijs maken. Of u laat zich per taxi of bus brengen op de plaats waar u wilt zijn.

Vakantie in Costa Rica

  • Maak een rondreis door tropische regenwouden, mangrovebossen en vulkaanlandschappen
  • Bezoek een koffieplantage buiten de hoofdstad San José of ontspan op het witte strand van Isla Tortuga
  • Reis mee naar de mooiste plekjes van dit prachtige land.

Tropisch oerwoud

Het land Costa Rica is voor een vierde beschermd natuurgebied. De flora en fauna in Costa Rica is zeer divers. Vakantiegangers kunnen onder begeleiding van een gids in het tropisch oerwoud rondwandelen en zich al kappend een weg banen door de lianen. Het is zeer goed mogelijk dat u onderwijl zeldzame kikkers of kolibries tegen het lijf loopt. Op vakantie gaan in Costa Rica is een waar avontuur. U kunt er zwemmen tussen de koraalriffen of vertoeven op een van de vele vulkanen die het land kent. Pas wel op want sommige vulkanen, als de Arenal of de Turrialba zijn nog actief. De Venado grotten nabij de Arenal zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen.

In Costa Rica zijn nog een aantal stammen van het indianenvolk Bribri in leven. Zij onderhouden zichzelf door chocolade te maken van cacao. Enkele van deze stammen zijn onder begeleiding van een gids te ontmoeten. Durft u het aan om samen met ze een stuk biologische chocolade te eten? Een andere spannend bezigheid is het raften op de rivier de Sarapiqui. Wat is er mooier dan op een hete dag door de stroomversnellingen te peddelen, door het kolkende water te varen en wellicht een krokodil te zien passeren?