Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en bijna 245 keer zo groot als Nederland. Het land veel te bieden, zoals de wereldstad Rio de Janeiro met de beroemde Copacabana, de watervallen van Foz do Iguacu, het Amazonegebied, en natuurlijk de beste stranden van Amerika in Natal en Joao Pessoa. Brazilië lijkt bergachtig, maar heeft ook een enorme laagvlakte waaronder het imposante Amazonegebied en het prachtige Nationale Park Hapada Diamantina. Deze natuurgebieden maken dat een reis door dit Zuid-Amerikaanse zeer gevarieerd zal zijn. Brazilië met zijn prachtige natuur en helderwitte stranden is natuurlijk bekend om zijn passie voor voetbal en de wervelende samba. De boeiende cultuur en historische gebieden maken het een bezoek meer dan waard.

Vakantieland bij uitstek

Brazilië heeft meerdere klimaten, afhankelijk van de plaats waar u bent. In het zuiden is het klimaat te vergelijken met ons land met temperaturen rond de 20 graden. Ten noorden van Rio de Janeiro zijn de zomers warm met temperaturen rond de 35 graden. Brazilië is een vakantieland bij uitstek en biedt voor elk wat wils. Er is een ruim aanbod aan betaalbare hotels, rondreizen en zonvakanties naar prachtige badplaatsen aan de kust.

Parelwitte zandstranden

Het is een land van de kilometers lange, parelwitte zandstranden en een groot aanbod aan prachtige accommodaties en de betaalbare strandvakanties. De bevolking is altijd even vriendelijk, en enthousiast. Brazilië is een paradijs voor lekkerbekken, de vlees- en visgerechten zijn wereldberoemd. In een goed restaurant kost het eten met drankjes vaak nog geen 8 euro per persoon. Het land heeft een subtropisch zeeklimaat wat inhoudt dat de temperaturen zeer aangenaam zijn, wel moet u rekening houden met af en toe een flinke regenbui, het land is niet voor niets zo groen. De gemiddelde temperatuur het hele jaar door is 27 graden, prima voor een heerlijke zonvakantie.

Vakantie in Brazilië

  • Maak plezier in de swingende sambaclubs en bezoek het jaarlijkse carnaval.
  • Maat een reis per bus of per jeep naar de suikerriet- en cachaca plantages.
  • Aan het strand kunnen kite- en windsurfers zich helemaal uitleven door de constante zeebries.

In Brazilië zijn een aantal interessante steden te vinden waarvan de meest bekende São Paulo met vijftien miljoen inwoners en Rio de Janeiro met tien miljoen zijn. Maar ook Recife en Fortaleza in het noorden, Belem vlak bij het Amazonegebied en Brasilia zijn belangrijke steden voor het land. De vele tropische stranden zijn het uithangbord waarmee Brazilië het grote publiek probeert te trekken, en niet voor niets. Wie wil er nu niet een overheerlijke cocktail drinken tijdens een van de vele feesten die op de stranden worden gehouden. Het schone helderblauwe zeewater maakt de strandbelevenis compleet, ideaal dus voor een zonnige vakantie.