Aruba

Aruba is een zonnig eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft op Nederlandse toeristen een grote aantrekkingskracht. Door de prachtige accommodaties, gezellige uitgaansgelegenheden en uitstekende keuken is het goed vertoeven hier. Aruba is het kleinste eiland en het westelijkste eiland van de Benedenwindse Eilanden met Oranjestad als hoofdstad, in de haven is het vaak een komen en gaan van mensen die een cruise maken.

Naast het bekijken van een aantal bezienswaardigheden is het een prima vakantiebestemming om leuke activiteiten te ondernemen zoals snorkelen, duiken en vissen in het helderblauwe water van de oceaan. Later op de dag kunt u kennis maken met gastvrijheid van de lokale bevolking, en gaat u begrijpen waarom Aruba een van de meest populairste vakantiebestemmingen van het Caribisch gebied is.

Het oudste gedeelte van het eiland is gelegen midden op het eiland, een vulkaan. Door deze vulkaan is Aruba min of meer ontstaan en uitgegroeid tot wat het nu is. Het hoogste punt van het eiland is Mount Jamanota met een hoogte van bijna 190 meter, voor de sportievelingen onder ons een uitdagende klim. 

Zonnig klimaat

Aruba heeft een heerlijk klimaat voor een zonvakantie want de zon schijnt er bijna altijd, er heerst hier een tropisch klimaat. In de maanden november, december en januari kan het regenen, daar heeft het eiland zijn groene karakter aan te danken. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt rond de 28 graden Celsius.

Vakantie op Aruba

  • Aruba het prachtige eiland in de Caraïbische zee is een lust voor het oog
  • Vlieg comfortabel met een moderne Dreamliner naar het paradijselijk eiland
  • Oranjestad met zijn gezellige koloniale centrum en shoppingmalls in felle kleuren.
  • Prachtige hotels en resorts met tropische palmstranden aan helderblauw water
  • Ruim 300 dagen zon per jaar en allerlei watersporten zoals kajakken, snorkelen en duiken.

Genieten van een zonvakantie op Aruba

Aruba heeft twee gezichten qua kusten, de noordkust is wild en ruig en de zuidkust is juist heel kalm, hier vindt u prachtige witte zandstranden. Er er is altijd wel een plekje waar u heerlijk kunt genieten van wat de vakantie zo mooi maakt. Het zuidwestelijke deel heeft een rustige zee en prachtig helder zeewater, de stranden hier behoren niet voor niets tot de mooiste stranden ter wereld. Ieder strand heeft zijn eigen charme en zijn vrij toegankelijk. Zelfs wanneer een strand bij een hotel hoort kunt u er gebruik van maken, alleen de strandbedden en de parasols zijn gereserveerd voor de hotelgasten. Aruba is de perfecte vakantiebestemming voor mensen die optimaal willen genieten en vooral veel luieren in de zon.

Aruba heeft niet alleen prachtig witte zandstranden, het heeft ook een hele bijzondere onderwaterwereld, vanaf een boot of het stand kunt u de mooiste plekjes bereiken. Naast de onderwaterwereld heeft Aruba nog een aantal bezienswaardigheden zoals: Fort Zoutman, De hooiberg, Oranjestad en National Park Arikok. Ondanks dat het eiland niet veel groter is dan Texel heeft het toch genoeg bezienswaardigheden om mee zoet te zijn.