Zuid Afrika

“Baie welkom in die land”

Zuid Afrika is een vakantiebestemming dat iedere bezoeker iets te bieden heeft. Schitterende metropolen en eenzame Zoeloekralen, woestijnen en subtropische bossen, kale steppen en gebergten zo hoog als de Alpen met adembenemende watervallen. U kunt in luxe treinen of op de motorfiets door het land reizen, maar het best gaat dat toch met de auto over de zeer goede wegen. De kust strekt zich uit over een afstand van 3000 km langs de Atlantische en de Indische Oceaan.

In Afrika ontstond het eerste leven en is de wereld eigenlijk begonnen. Na Azië is Afrika het grootste werelddeel qua oppervlakte van de zeven werelddelen die er zijn in de wereld. De oppervlakte van het continent is ongeveer 30,3 miljoen vierkante kilometer. In vergelijking met Europa is dat enorm. Na Azië is Afrika dus het grootste werelddeel, grote gedeelten van het land worden nooit door toeristen bezocht. Wel met één kanttekening: sommigen zien Noord – en Zuid-Amerika als één werelddeel. Als deze werelddelen bij elkaar horen, dan is Afrika kleiner dan Amerika, maar officieel gezien is zowel Noord – als Zuid-Amerika een los werelddeel. Anders zouden er ook maar zes werelddelen in de wereld zijn.

Afrika als vakantiebestemming

Denk aan Afrika en er is een grote kans dat u denkt aan armoede, waterputten, zoals u wellicht de beelden uit films kent. Het continent is enorm groot en een prachtig en continent om op vakantie te gaan. Er zijn vierenvijftig landen die behoren tot Afrika, vele daarvan zijn een fantastische vakantiebestemming met elk hun eigen cultuur. De oppervlakte is ongeveer twintig procent van de totale wereld en in heel Afrika wonen er ongeveer één miljard mensen.

Afrika heeft een ongekende verscheidenheid aan culturen. Door de eeuwen heen is er maar weinig veranderd, de traditionele volken voorzien in hun levensonderhoud door veeteelt, landbouw en jagen. De Afrikaanse kunst, cultuur en religies weerspiegelen deze levensstijl. De invloeden van buitenaf worden aangepast opgenomen. Tijdens je rondreis kun je kennismaken met die diversiteit. Ieder land en stam heeft de eigen rituelen en gebruiken, dit is tijdens de Afrika vakantie te zien in bijvoorbeeld de kleuren die gebruikt worden, de lichaamsversieringen, sieraden en de kleding.

Vakantie in Zuid Afrika

Het uitgestrekte landschap en de grandioze natuur van Zuid-Afrika is adembenemend. Dit land heeft een enorme diversiteit aan natuurschoon. Zuid-Afrika beschikt over sensationele wildparken, vele kleurrijke culturen, witte stranden, imposante bergen, valleien met wijngaarden, moderne steden, dorpjes met typische markten en stadjes met een oud-Hollandse ambiance. Het wordt niet voor niets ‘Een wereld in één land genoemd’. Op safari in het Chobe Park, vliegen over de Okavango Delta in Botswana, het Etoshapark, de adembenemende Sossusvlei in Namibië en de Victoriawatervallen in Zimbabwe vormen o.a. de onvergetelijke hoogtepunten.

De mooiste stad in Zuid-Afrika is Kaapstad. Hier zijn veel bezienswaardigheden en de stad is erg multicultureel. Tevens ligt hier de Tafelberg en het Nationaal Park Tafelberg. In dit park zul je veel verschillende diersoorten tegenkomen en je hebt een prachtig uitzicht over de kaap. Worcester is ook een mooie plaats om te bezoeken. Hier wordt het grootste deel van de Zuid-Afrikaanse cognac en wijn geproduceerd. De botanische tuinen en Kleinplasie zijn de mooiste plaatsen die je in Worcester kunt bezichtigen. Als je wilt uitrusten van het rondreizen, kun je de mooie stranden aan de oostkust bezoeken.

Kruger National Park

In de wild- en natuurparken vindt u een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna, en vooral een bezoek aan het Kruger National Park (op zo’n zes uur rijden van Johannesburg) is onvergetelijk. Het behoort tot de grootste wildreservaten ter wereld. Een deel van het terrein ligt in Mpumalanga en de rest in de provincie Limpopo. Zuid-Afrika is een land dat een bezoek meer dan waard is, geniet van de ongerepte natuur en de boeiende steden.

Het zonnige gematigde klimaat zorgt ervoor dat de zuidelijke punt van Afrika het hele jaar door een ideaal vakantieland is. Voor bezoekers zijn de maanden oktober tot april het aantrekkelijkst, want als daar de dagen korter worden en sneeuw, koude en duisternis de stemming drukken, begint in het zuiden de zomer.

Ontdek Afrika

  • Bezoek het magische Marokko met het Atlasgebergte, zandstranden en Arabische architectuur
  • De bekendste attractie van Zambia is ongetwijfeld de Victoria Falls, een van de grootste watervallen ter wereld.
  • Voor de westkust ligt de eilandengroep Kaapverdië met elk hun charme, luxe resorts, de parelwitte zandstranden.
  • Langs de Atlantische Oceaan ligt “The Smiling Coast” van Gambia, meer vakantie kunt u niet wensen.
  • Senegal heeft brede witte zandstranden met palmbomen en rieten parasols, u kunt zo de verkoelende zee inlopen.